Hamrén kan återförenas med Allbäck

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2018-08-02

Hamrén och Allbäck.

Erik Hamrén har pekats ut som tänkbar förbundskapten för Islands landslag.

Nu rapporterar fotbolti.net att förhandlingarna är långt gångna mellan isländska fotbollsförbundet och svensken.

Där kan 61-åringen återförenas med Marcus Allbäck, som sägs ha varit på besök i landet för några dagar sedan.

Efter uttåget i gruppspelet under fotbolls-VM i Ryssland valde Islands förbundskapten Heimir Hallgrímsson att tacka för sig efter sju år med landslaget, där han tidigare var assisterande till Lars Lagerbäck när landet skrällde i EM 2016 och tog sig till kvartfinal.

För ett par veckor sedan rapporterade isländsk media om att Erik Hamrén fanns med på en tänkbar önskelista över ersättare.

Kan återförenas

När juli nu blivit augusti har det hela blivit mer konkret.

fotbolti.net skriver under torsdagen att förhandlingarna är långt gångna mellan isländska förbundet, KSI, och svensken.

Dessutom skriver de att Hamréns tidigare assisterande tränare i Blågult, Marcus Allbäck, har varit på besök i landet och kan komma att ingå i ledarstaben.

Islands nuvarande förbundskapten för damlandslaget, Freyr Alexandersson, nämns även han som en tänkbar pusselbit i tränarteamet.

Erik Hamrén var svensk förbundskapten mellan 2009 och 2016 innan han sedan lämnade Blågult efter EM-slutspelet i Frankrike där Sverige åkte ur i gruppspelet. För närvarande jobbar han som fotbollschef i den sydasfrikanska klubben Mamelodi Sundowns.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.