Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FA bekräftar: England kan söka VM 2030

Fotbolls-VM 2022

England arrangerade senast ett VM 1966.
Nu undersöker FA möjligheten att söka VM 2030. 
- Vi är överens om att göra en genomförbarhetsstudie, säger FA:s ordförande Greg Clarke enligt Sky Sports. 

Foto: Bildbyrån

England var senast värd för ett världsmästerskap 1966. Det blev en stor framgångssaga med VM-guld på hemmaplan. Nu kan det vara dags snart igen, i varje fall med ett VM i England. Det engelska fotbollsförbundet (FA) bekräftade i dag att det kommer att göra en genomförbarhetsstudie för möjligheten att ansöka om VM 2030.

- Förra månaden kom FA:s styrelse överens om att genomföra en genomförbarhetsstudie för att se över möjligheten att vara UEFA:s potentiella kandidat till att vara värd för VM 2030, säger FA:s ordförande Greg Clarke enligt Sky Sports. 

- Det här arbetet kommer att äga rum under den kommande säsongen och inget beslut kommer att fattas förrän 2019, fortsätter han. 

Annons

Det är däremot oklart om England väljer att söka värdskapet på egen hand eller ihop med Nordirland, Skottland och Wales, vilket den brittiska regeringen enligt Sky Sports skulle stötta. Däremot är det oklart om det skulle vara tillåtet att alla länder får blir kvalificerade direkt som arrangörer till mästerskapet.

Sedan tidigare står det klart att Argentina, Uruguay och Paraguay gemensamt kommer att söka värdskapet för mästerskapet, samtidigt som Marocko och Tunisien/Algeriet också spekuleras vara kandidater till arrangörskapet. 

Publicerad 2018-08-01 kl 18:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto