Öckerö – en solskenshistoria
Publicerad: 2018-08-01
FHC
Jubileumsupplagan blev en succé, men nästa år blir det justeringar i den populära hockeyskolan på Öckerö.

Hockeyskolan på Öckerö är inne på femte veckan, men det är inte vilken onsdag som helst. Frölunda HC:s A-lag kommer på besök och det drar fler till öns idrottsplats än eleverna och deras föräldrar.
– Det är kul för alla, det ger mersmak, konstaterar hockeyskolans rektor, tillika Frölunda HC:s regionsansvarige, Göran Pegenius - som tycker så här om tionde upplagan av lägerverksamheten på is:
– En succé och vädret har förstås hjälpt till. Med tanke på värmen har det varit lite tur att vi har kunnat gå in i två hallar. Ishallen för hockey och Göstashallen för lite inomhusfotboll och annat. Det har verkligen underlättat. Och så har vi ju som tur är ett bad bara 400 meter härifrån.

Under de fem lägerveckorna har 550 barn mellan 7 och 15 år drillats av 30 ledare och på andra sätt tagits om hand av ytterligare 20 (per vecka) – kök, matsal, kiosk etc.
Ett omfattande maskineri som i stort sett fungerat smärtfritt.
– Det har flutit på mycket bra och vi har haft få, knappt några incidenter, berättar Göran Pegenius.

Hockeyskolan på Öckerö är ett samarbetsprojekt mellan Frölunda HC, Skärgården Hockey och Joel och Henrik Lundqvist. Lägret har under alla år lockat många barn och ungdomar, men inför nästa år blir det förändringar.
– Grundkonceptet kommer att vara detsamma, men vi tittar och skissar på några justeringar, avslöjar Pegenius.

Peter Pettersson Kymmer