Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Bayern München-talangen nobbar Blågult

Sverige (herr)

Bayern München-talangen Ryan Johansson uppges nobba spel i det svenska landslaget. Enligt rapporter till irländska Independent väljer han det irländska landslaget.

Foto: Bayern München.

Uppvuxen i Luxemburg och med en svensk pappa och en irländsk mamma sitter Ryan Johansson med minst sagt ovanliga förutsättningar. Han har tidigare spelat i Luxemburgs U17-landslag och är luxemburgsk medborgare. Men i och med hans föräldrars ursprung har han även möjlighet att ansöka om och få både svenskt och irländskt pass.

Nu uppger dock irländska Independent att mittfältaren, som tillhör Bayern Münchens akademi, väljer spel för det irländska landslaget framför Blågult. 

När Fotbollskanalen i fjol kontaktade Magnus Wikman, dåvarande förbundskapten för det svenska U16-landslaget, sa han följande om Johansson och hans alternativ:

Annons

- Vi kan inte tvinga honom. Det är Ryan själv, tillsammans med familjen som beslutar vad han känner och vad han vill. Jag har full förståelse för att inte vilja lämna ett land för ett annat. 

Johansson fanns även med under Bayern Münchens försäsongsturné och spelade femton minuter i lördagens 2-3-förlust mot Manchester City.

Publicerad 2018-08-01 kl 12:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto