Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter "Granens" besked - HIF får flytta matcher: "Funnits en beredskap"

Sverige (herr)

Andreas Granqvist meddelade i dag att han fortsätter i Blågult.
Då får Helsingborg möjlighet att flytta matcher i superettan. 
- Det har funnits en beredskap för det, säger HIF:s medieansvarig Midhat Kuduzovic till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den svenske landslagskaptenen Andreas Granqvist var efter uttåget i kvartsfinalen mot England i VM i Ryssland osäker på sin framtid i landslaget. I dag meddelade han att det blir en fortsättning efter samtal med bland annat förbundskaptenen Janne Andersson och tidigare landslagsanfallaren Henrik Larsson, som var med och övertygade honom. 

- Jag ville verkligen landa efter VM och tänka igenom beslutet ordentligt, så att det inte skulle vara något jag ångrar i efterhand. Jag pratade därefter med Janne några dagar efter VM, där han var ganska tydlig med att han ville ha kvar mig och fortsätta med vårt samarbete, vilket betydde mycket för mig att få fortsätta att vara lagkapten i nästa kval, säger Granqvist till Fotbollskanalen. 

Annons

Det innebär att höstens spel med Helsingborg i superettan kan krocka med gruppspelsmatcherna med Blågult i Nations League. Då får HIF nu rätt av svenska fotbollförbundet att flytta sina seriematcher vid krock med landslagssamlingarna, då det vanligtvis inte är uppehåll i superettan då.  

- Han fortsätter och vi har därmed möjlighet att flytta matcher som kan påverkas. Det är bara matchen mot Brage som kan påverkas nu, men det har funnits en beredskap för att han kan fortsätta i landslaget. Förbundet och Brage är också med på det, så den möjligheten finns om vi skulle behöva flytta matchen, säger HIF:s medieansvarig Midhat Kuduzovic till Fotbollskanalen.

Helsingborg ska enligt dagens spelschema möta Brage den 9 september på Olympia, men matchen kan alltså flyttas med anledning av att Sverige ställs mot Turkiet den 10 september i gruppspelet i Nations League. 

Annons
Publicerad 2018-07-30 kl 14:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto