Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Tippades sist - nu ligger Sundsvall på övre halvan efter halva allsvenskan: "Vi har mer att ge"

Allsvenskan

På allsvenskans upptaktsträff tippades Gif Sundsvall komma sist i årets allsvenska.
Men efter halva serien spelad parkerar Norrlandslaget på övre halvan.
- Det är jättekul att vi har fått visa upp oss från en bra sida, och vi har fortfarande mer att ge, säger Linus Hallenius till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sundsvalls möte med Djurgården i spelaren.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Förra säsongen kämpade Gif Sundsvall i botten och klarade sig i det sista att hänga kvar. Inför årets säsong tippades laget få det ännu tuffare. När media tippade den allsvenska tabellen på den allsvenska upptaktsträffen inför säsongen hamnade Gif Sundsvall sist.

Fyra månader senare har hälften av årets allsvenska spelats, men Sundsvall är långt ifrån bottenstriden. Norrlänningarna har tagit 22 poäng på 15 matcher och parkerar på övre halvan på en trygg sjundeplats.

- Det är en sak vad andra har för förväntningar. Vi har förväntat oss att ha en bra säsong. Sedan vet man aldrig hur det ska gå när man går in i säsongen, men vi tycker att vi har varit bra hittills utan att ha varit fantastiskt bra. Jag hoppas att vi ska ta ytterligare steg i höst och bli ännu bättre, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren till Fotbollskanalen och lagets säsong.

Annons

Linus Hallenius minns upptaktsträffen när laget tippades komma sist.

- När vi satt där på upptaktsträffen blev jag bara chockad över hur okunniga alla var och hur dålig koll alla hade. Men jag tycker att det är ganska skönt att ha fått jobba i lugn och ro. Det är jättekul att vi har fått visa upp oss från en bra sida, och vi har fortfarande mer att ge. Det finns spelare i vårt lag som håller fruktansvärt hög klass, dels för Sundsvall men även för allsvenskan. Det är roligt att de får visa upp sig. Det har skrivits ganska mycket positivt om oss den här första halvlan, och det är bara roligt. Då blir det fler som följer matcherna och som tycker att vi gör något bra. Vi bygger vidare på det, säger han till Fotbollskanalen.

Hallenius vill främst framhäva Juanjo Ciercoles och David Batanero på innermittfältet.

Annons

- Det finns väl inget bättre innermittfältspar än de två i den här ligan? Vi har många duktiga spelare, men de är något extra, helt klart, säger Hallenius.

Batanero har tidigare i sommar ryktats bort från Sundsvall, där bland annat IFK Göteborg har uppgetts vara intresserat. Men Hallenius vill att den 29-årige spanjoren ska stanna.

- Han är för bra för att gå till sådana klubbar. Jag skulle aldrig tillåta det. Han lyssnar lite på mig och jag hoppas att han kan få något mycket bättre i det här fallet, för det förtjänar han. Antingen ska han väl få en jävla massa pengar i Asien eller få spela i en bra liga där han får visa sina kvaliteter. De får dra hur mycket de vill, men jag tycker att han förtjänar något bättre. Det har jag sagt åt honom, säger Hallenius.

Vad siktar ni som lag på nu som målsättning med en så stark vår bakom er?

Annons
- Vi jobbar vecka för vecka och match för match. Så länge vi tävlar i alla matcher är vi på rätt väg. Men vi pratar mycket om det sista steget, i dag (läs: i går) hade det varit att vi gjort 2-1 på den sista chansen och vinner en sådan här match. Nu blev det 1-1 och vi håller oss där i mitten. Vill man ta det sista steget ska man vinna de här matcherna. Det var samma sak mot Gnaget hemma (förlust 0-1), vi dominerade den matchen. Att vinna eller förlora sådana matcher, det är det som gör skillnaden om man ska vara där uppe. Jag hoppas att vi ska kunna ta lite fler trepoängare och drömma om att sikta lite uppåt.

Och kanske få en lite lugnare höst som omväxling?
- Jo, så är det ju. Vi kommer inte vara indragen i bottenstriden, det är jag inte orolig över. Det är vi för bra för.

Allsvenskan

Allsvenska tabellen

# Lag S V O F +/− P
1 AIK Champions League-kval 0 0 0 0 0 0
2 BK Häcken Europa Conference League 0 0 0 0 0 0
3 Djurgårdens IF Europa Conference League 0 0 0 0 0 0
4 GAIS 0 0 0 0 0 0
5 Halmstads BK 0 0 0 0 0 0
6 Hammarby IF 0 0 0 0 0 0
7 IF Brommapojkarna 0 0 0 0 0 0
8 IF Elfsborg 0 0 0 0 0 0
9 IFK Göteborg 0 0 0 0 0 0
10 IFK Norrköping 0 0 0 0 0 0
11 IFK Värnamo 0 0 0 0 0 0
12 IK Sirius 0 0 0 0 0 0
13 Kalmar FF 0 0 0 0 0 0
14 Malmö FF Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
15 Mjällby AIF Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
16 Västerås SK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2018-07-30 kl 10:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto