Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hallenius får medhåll av Al-Hakim: "Tycker vi kan införa avstängningar för filmingar"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Linus Hallenius menar att han knappt får några straffar för att han vägrar lägga sig, och vill att filmare stängs av i efterhand.
Nu får Sundsvall-anfallaren medhåll av domare Mohammed Al-Hakim.
- Det tycker jag att vi kan ta in i svensk fotboll i framtiden, att man tittar på de som förstärker och filmar och stänger av dem, säger Al-Hakim till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgården-Sundsvall i spelaren.

Linus Hallenius var inblandad i flera straffsituationer i dagens möte med Djurgården på Tele2 Arena, en match som slutade 1-1. Efter matchen var Hallenius frustrerad, då han menar att han missgynnas av domarna för att han inte vill lägga sig och förstärka situationer.

- Filmar man så belönas man, står man och försöker spela så gör man det inte. I hockeyn pratar man om att man ska jobba genom situationerna och fortsätta åka skridskor och att utvisningarna då kommer efteråt. Det är ingen som faller som en död fågel där. I fotbollen måste man kanske göra det för att belönas. Men det är inte jag och har aldrig varit jag. Därför får jag inte så mycket straffar med mig. Det är kanske inte alltid så bra att vara ärlig?, sade Hallenius till Fotbollskanalen.

Annons

Mohammed Al-Hakim dömde matchen, och säger så här om Hallenius kommentarer:

- Jag tror inte att det är ett problem i svensk fotboll - jag tror att det är ett problem inom fotbollen överlag att det är så. Jag vill bara säga att ärlighet varar längst. Jag förstår honom. Men å andra sidan kan jag inte göra något åt det. Det är ett problem som vi har generellt, men vi försöker jobba med det och vill så klart bli bättre på det. Jag förstår hans frustration, och jag håller till viss del med honom. Men det är inte bara ett problem i Sverige, det tror inte jag i alla fall. Jag tror att det är så överallt.

Hur ska man kunna lösa det? Hallenius pratar om att han vill se att man stänger av filmare i efterhand?
- Det köper jag helt och hållet. Det tycker jag att vi kan ta in i svensk fotboll i framtiden, att man tittar på de som förstärker och filmar och stänger av dem, precis som man gör i England. Där har man fått bort filmningar. Det tror jag är en väg att gå och att man kan få bort det på det sättet.

Annons

Kan VAR, som använts i flera storligor och nu senast i VM, vara en annan lösning?
- Det är också en grej. Men jag tror framför allt på att man kollar i efterhand och stänger av de som förstärker och filmar.

Publicerad 2018-07-29 kl 21:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto