Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Helsingborg vinnare i Granqvists comeback: "Fantastiskt att spela för HIF igen"

Superettan

Andreas Granqvist är tillbaka i Helsingborg efter tio år utomlands.
I dag gjorde han tävlingscomeback i den rödblåa tröjan - och blev vinnare direkt.
- Det är fantastiskt att få komma hem igen och spela för HIF, säger Granqvist till C More.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Tidigare i år stod det klart att Andreas Granqvist efter ett flertal år utomlands i England, Holland, Italien och Ryssland vänder hem till Helsingborg, klubben han lämnade för tio år sedan.

Granqvist var lagkapten för det svenska landslag som i somras tog sig hela vägen till kvartsfinal i sommarens VM i Ryssland, och bär även lagkaptensbindeln i HIF efter sin comeback.

I kväll gjorde Granqvist sin första tävlingsmatch för HIF sedan återkomsten, då Helsingborg gästade Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Även Rasmus Jönsson gjorde comeback i HIF-tröjan då han spelade från start på mittfältet.

Efter knappa halvtimmen tog Helsingborg ledningen. Ett inspel från vänsterkanten letade sig fram till Andri Bjarnason som avslutade distinkt med vänsterfoten. Bollen satt i det högra krysset bakom Frank Pettersson i Jönköpings Södras mål.

Annons

Strax därpå kunde Max Svensson utöka HIF:s ledning till 2-0.

Med 20 minuter kvar av matchen tilldömdes Helsingborg straffspark efter att Rasmus Jönsson fallit i straffområdet. Efter en duell med Sebastian Crona föll Jönsson och domaren pekade på straffpunkten trots stora protester från J Södra-spelare.

Fram stegade Darijan Bojanic och satte dit 3-0 för HIF. Granqvist var straffskytt för Sverige i sommarens VM i Ryssland där han satte två mål från elvameterspunkten, men nu fick alltså Bojanic lägga straffen för HIF.

I den 82:a minuten reducerade J-Södra till 1-3 genom Daryl Smylie, men HIF kunde hålla undan och vinna matchen med 3-1.

- Det var jätteskoj. Vi hade ett bra bortafölje som höll igång hela matchen. Det är fantastiskt att få komma hem igen och spela för HIF, och det var skönt att få vinna den första matchen, som var en svår bortamatch mot Jönköping. De ligger lägre i tabellen än de borde, säger Granqvist till C More efter matchen.

Annons

Efter segern ligger HIF fortsatt tvåa i superettan-tabellen, där man nu har två poäng upp till ledande Falkenberg. Halmstad på kvalplatsen är sex poäng bakom HIF med en match mindre spelad.

- Det var en viktig match, nu hänger vi på Falkenberg där uppe, säger Granqvist.

För J-Södra innebär förlusten att man ligger kvar på tionde plats.

Startelvor: 

Jönköpings Södra: Pettersson – Jallow, Moberg, Liljenbäck, Siwe – Gwargis, Crona, Smylie, Al-Ammari, Thelin – Orlov

Helsingborg: Hansson – Randrup, Granqvist, Weberg, Eriksson – Moro, Abubakari, Jönsson, Bojanic, Svensson - Bjarnason

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-07-29 kl 19:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto