Bevakningen presenteras av

TV: MFF bröt Norrköpings svit - Rieks avgjorde med vackert mål

Allsvenskan

Malmö FF har fått upp farten i allsvenskan efter en tung vår.
I kväll tog man en ny seger mot topplaget IFK Norrköping efter att Sören Rieks slagit till med ett vackert mål.
- Det är mycket matcher och mycket vinster just nu, säger Rieks till C More efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö FF är just nu inne i en matchintensiv period med spel i både allsvenskan och i kvalet till Champions League. Tidigare i veckan vann man det första kvalmötet med rumänska Cluj, och i dag tog man emot ett Norrköping som inte hade förlorat på åtta raka matcher i allsvenskan.

MFF fick en bra start inför de 15 731 som hade tagit sig till ett sommarhett Stadion, då man fick straff redan i den femte minuten efter att Markus Rosenberg dragits ner i straffområdet. MFF-kaptenen tog själv hand om straffen, och gjorde inget misstag när han satte 1-0 från elva meter.

Båda lagen hade chanser att göra ytterligare mål i den första halvleken, men i halvtid var det fortsatt 1-0 till MFF.

Annons

I den andra halvleken skulle Norrköping kvittera efter en tilltrasslad situation i straffområdet där Simon Skrabb till slut kom till avslut och pangade in 1-1.

I den andra halvleken tvingades Oscar Lewicki bryta matchen för MFF med vad som såg ut att vara någon form av skadekänning. In kom i stället Anders Christiansen.

I matchminut 65 skulle MFF dock ta tillbaka ledningen i matchen. Sören Rieks fick på ett bra skott från distans som gick ribba in och betydde 2-1 för hemmalaget. Målet var Rieks femte i allsvenskan för säsongen.

- Det är en riktigt, riktigt fin prestation av Rieks, som verkligen utstrålar självförtroende, säger expertkommentator Erik Edman i C Mores sändning.

Norrköping låg på för att försöka få till en kvittering, men MFF kunde hålla undan och vann med 2-1.

- Malmö är väl i slutändan det bättre laget. Vi har det lite tufft i dag och kommer inte upp i nivå för att kunna vinna, säger Norrköpings Simon Thern till C More efter matchen.

Annons

Matchvinnaren Sören Rieks var desto gladare efter matchen.

- Det känns jättebra, det känns skönt. Det är mycket matcher och mycket vinster just nu, säger han till C More.

Vad är det som fungerar så bra för Malmö FF just nu jämfört med tidigare?
- Vi har blivit en bättre enhet. Det ska vara tufft att möta Malmö, och jag tycker att det är så nu. Sedan har vi mycket matcher nu, så spelet kanske inte är helt 100 procent som vi vill, men det är vinsterna som räknas.

Segern var MFF:s andra raka i allsvenskan, och gör att man nu är obesegrat i sina sex senaste seriematcher. Man ligger kvar på sjätte plats i tabellen efter 16 spelade omgångar.

Norrköping ligger kvar som trea i tabellen, men kan i morgon passeras av fyran Djurgården. Förlusten var den första i allsvenskan sedan hemmamötet med Trelleborg i april, och därmed stannade sviten på åtta matcher som obesegrad i allsvenskan.

Annons

I nästa omgång möter MFF Dalkurd på bortaplan. Dessförinnan ska man dock spela returmötet med Cluj i Champions League-kvalet hemma på Stadion.

Norrköping möter Gif Sundsvall på bortaplan i nästa omgång.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Startelvor:

Malmö FF: Dahlin - Vindheim, Bengtsson, Nielsen, Safari - Gall, Bachirou, Lewicki, Rieks - Rosenberg, Strandberg.

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Johansson, Krogh Gerson - Skrabb, Fransson, Thern, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Sigurdsson.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.