Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Omarsson med hattrick när Blåvitt vann ångestmötet

Allsvenskan

IFK Göteborg har en tung period bakom sig i allsvenskan.
I dag tog man en viktig seger mot BP efter att Elias Mar Omarsson gjort hattrick.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg kom till dagens hemmamöte med Brommapojkarna med fyra förluster på de fem senaste matcherna, och riskerade med en ny förlust att på allvar bli indraget i bottenstriden i allsvenskan.

Även BP har en tung period bakom sig i serien med en poäng på de fem senaste seriematcherna.

BP inledde matchen starkt och har haft ett par chanser att göra 1-0. Inte minst efter en knapp kvart då Eric Omondi slalomdribblade sig igenom IFK:s försvar och fick till ett avslut som Erik Dahlin kunde rädda.

IFK Göteborg skulle i stället ta ledningen i matchen i den 20:e minuten, när Elias Mar Omarsson stötte in 1-0 från nära håll efter ett inspel från vänster.

Annons

I den andra halvleken fick BP ett gyllene läge att kvittera till 1-1 då man fick straff efter att Philip Hellquist dragits ner i straffområdet av Kristopher Da Graca. Markus Gustafsson tog hand om straffen för BP, men stod för ett svagt avslut som Erik Dahlin i Blåvitt-målet kunde rädda.

I stället för 1-1 och utjämnat skulle IFK Göteborg avgöra matchen i slutminuterna. Elias Mar Omarsson var het och satte både 2-0 och 3-0 i minut 85 och 88 och blev därmed noterad för ett hattrick. Målen gör att Omarsson nu totalt har gjort åtta mål i årets allsvenska.

I den 90:e minuten gjorde Patrik Karlsson Lagemyr comeback i IFK Göteborg efter en lång skadeperiod.

På stopptid fick IFK Sebastian Ohlsson utvisad efter att han fått sitt andra gula kort, och han är därmed avstängd i nästa match.

3-0 blev slutresultatet, vilket gör att man nu tar ett stort steg uppåt från bottenlagen i tabellen. Man klättrar från tolfte till tionde plats, och har nu åtta poäng fler än Sirius, som ligger på kvalplats.

Annons

För BP var detta den fjärde raka förlusten i allsvenskan, och man har fortfarande inte vunnit en enda match på bortaplan i årets seriespel.

I nästa omgång åker Blåvitt till Guldfågeln Arena för att möta Kalmar FF, medan BP tar emot Dalkurd på Grimsta IP i ett bottenmöte.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Startelvor:

Göteborg: Dahlin - Starfelt, Boo Wiklander, Da Graca - Ohlsson, Calisir, Sakor, Nordström - Affane, Omarsson, Kharaishvili.

Brommapojkarna: Petric - Björkén, Söderström, Rauschenberg, Figueroa - Sandberg Magnusson, Gustafsson, Zeidan, Nilsson - Omondi, Hellquist.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-07-28 kl 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto