Bevakningen presenteras av

TV: Omarsson med hattrick när Blåvitt vann ångestmötet

Allsvenskan

IFK Göteborg har en tung period bakom sig i allsvenskan.
I dag tog man en viktig seger mot BP efter att Elias Mar Omarsson gjort hattrick.

STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Göteborg kom till dagens hemmamöte med Brommapojkarna med fyra förluster på de fem senaste matcherna, och riskerade med en ny förlust att på allvar bli indraget i bottenstriden i allsvenskan.

Även BP har en tung period bakom sig i serien med en poäng på de fem senaste seriematcherna.

BP inledde matchen starkt och har haft ett par chanser att göra 1-0. Inte minst efter en knapp kvart då Eric Omondi slalomdribblade sig igenom IFK:s försvar och fick till ett avslut som Erik Dahlin kunde rädda.

IFK Göteborg skulle i stället ta ledningen i matchen i den 20:e minuten, när Elias Mar Omarsson stötte in 1-0 från nära håll efter ett inspel från vänster.

Annons

I den andra halvleken fick BP ett gyllene läge att kvittera till 1-1 då man fick straff efter att Philip Hellquist dragits ner i straffområdet av Kristopher Da Graca. Markus Gustafsson tog hand om straffen för BP, men stod för ett svagt avslut som Erik Dahlin i Blåvitt-målet kunde rädda.

I stället för 1-1 och utjämnat skulle IFK Göteborg avgöra matchen i slutminuterna. Elias Mar Omarsson var het och satte både 2-0 och 3-0 i minut 85 och 88 och blev därmed noterad för ett hattrick. Målen gör att Omarsson nu totalt har gjort åtta mål i årets allsvenska.

I den 90:e minuten gjorde Patrik Karlsson Lagemyr comeback i IFK Göteborg efter en lång skadeperiod.

På stopptid fick IFK Sebastian Ohlsson utvisad efter att han fått sitt andra gula kort, och han är därmed avstängd i nästa match.

3-0 blev slutresultatet, vilket gör att man nu tar ett stort steg uppåt från bottenlagen i tabellen. Man klättrar från tolfte till tionde plats, och har nu åtta poäng fler än Sirius, som ligger på kvalplats.

Annons

För BP var detta den fjärde raka förlusten i allsvenskan, och man har fortfarande inte vunnit en enda match på bortaplan i årets seriespel.

I nästa omgång åker Blåvitt till Guldfågeln Arena för att möta Kalmar FF, medan BP tar emot Dalkurd på Grimsta IP i ett bottenmöte.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Startelvor:

Göteborg: Dahlin - Starfelt, Boo Wiklander, Da Graca - Ohlsson, Calisir, Sakor, Nordström - Affane, Omarsson, Kharaishvili.

Brommapojkarna: Petric - Björkén, Söderström, Rauschenberg, Figueroa - Sandberg Magnusson, Gustafsson, Zeidan, Nilsson - Omondi, Hellquist.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.