Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inte spelat match på ett år - men AFC:s stjärnförvärv kan snart debutera: "Inte så långt från matchform"

Superettan

AFC:s nyförvärv Pelé, med meriter från Inter och Porto, har inte spelat match på ett år.
Men klubben tror att mittfältaren snart kan vara i spel.
- Förhoppningsvis går det ganska snabbt, säger sportchefen Azad Budak till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

AFC Eskilstuna presenterade under måndagen ett meriterat nyförvärv. Vítor Hugo Gomes Passos, Pelé kallad, har skrivit på för klubben. Den 30-årige mittfältaren har meriter från bland annat Inter, där han var lagkamrat med Zlatan och gjorde 15 Serie A-matcher 2007/2008.

- Han har ju kvalitéer och erfarenhet. Han kommer nog att bidra ganska mycket. Han har lite av det som vi har saknat. Han har en jättefin fot och kan hjälpa till i offensiven. Det är en väldigt intelligent spelare. Och vi har ganska många unga spelare, det finns nog mycket att lära, säger AFC-sportchefen Azad Budak till Fotbollskanalen.

Annons

Pelé har varit klubblös sedan han lämnat Anorthosis i juli i fjol. Under 2018 har mittfältaren hållit igång hemma i Portugal. Trots att han inte gjort någon match på ett år väntar AFC sig att ha nyförvärvet redo inom kort.

- Han är inte så långt från matchform. En spelare med de kvalitéerna så underlättar det. Blati (Toure, nyförvärv inför säsongen) hade inte heller spelat match på ett tag, och det gick snabbt. Förhoppningsvis går det ganska snabbt, säger Azad Budak.

Ytterligare förstärkningar kan komma in till AFC inom kort. Reservmålvakten Mihail Ivanov drog korsbandet och tysken Steffen Kraus och den tidigare Malmö FF-talangen Hossin Lagoun har provtränat med klubben.

- Båda har gjort det jättebra, så vi håller på att göra en utvärdering. Båda är jätteintressanta, men ingenting är klart ännu, säger Budak.

Annons

- I dagarna kommer ett beslut.

Under måndagen gjorde Stephane Aziz Ki sin första provträning med AFC. Mittfältaren känner Blati Toure från Burkina Fasos landslag och cypriotiska Omonia Nicosia.

- Vi har tittat på honom innan, han spelar i samma landslag som Blati. Det är en intressant spelare. Vi tittar på honom nu så får vi se, säger Azad Budak.

Publicerad 2018-07-23 kl 21:28

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto