Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Stefanelli om AIK-supportrarnas kärlek: ”De är galna, helt galna”

Allsvenskan

SOLNA. Speltiden i år har ofta varit knapp - men Nicolas Stefanelli har ändå växt ut till en riktig supporterfavorit i AIK.
I går fick han ta emot fansens hyllningar efter ett hattrick mot BP.
- De får mig att känna mig som hemma, säger Stefanelli till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från AIK-Brommapojkarna i spelaren ovan.

Nicolas Stefanelli värvades till AIK förra sommaren, men har i år bitvis haft svårt att få speltid i den svartgula tröjan. I gårdagens möte med BP fanns argentinaren med från start för första gången sedan början av maj - och tog tillvara på chansen.

Stefanelli stod för ett hattrick när AIK vände ett 0-1-underläge till seger med 5-1, och efter matchen mötte tremålsskytten pressen med en matchboll signerad av alla AIK-spelare och ett stort leende på läpparna.

- Jag är väldigt lycklig. Jag har inte spelat så mycket, men fick starta igen nu. Jag gjorde mål i torsdags i Europa League och fick göra hattrick nu. Jag är väldigt lycklig för det men också för laget, säger Stefanelli till Fotbollskanalen.

Annons

Stefanelli gjorde målen som vände 0-1 till 2-1 och satte sedan 4-1-målet för AIK.

- Det var två assist från Henok (Goitom). Vi känner varandra på planen nu, och han kan också prata spanska så det är lättare för mig att säga vad jag vill säga. Första målet spelade han fram mig riktigt fint. Den andra och den tredje var i boxen, jag tog emot bollen och tog den tid jag behövde. Det var starkt, för när man är nära målet har man inte mycket tid för att skjuta.

AIK:s 3-1-mål kom på straff genom Henok Goitom. Från publiken ropades det ”Argentina, Argentina!” för att Stefanelli skulle få göra hattrick redan då, men han berättar själv att han inte var sugen på att be AIK-kaptenen om att få slå den.

- Jag ville inte ta den, för jag missade senast. Jag var lite rädd. Jag ville inte bråka med Henok om den. Han förtjänade den mer än jag. Han tog bollen och gjorde mål. Det var bra för laget.

Annons

Trots att det blivit sparsamt med speltid den senaste tiden medger Stefanelli att han efter fyra mål på de två senaste matcherna nu har bra självförtroende.

- Nu är jag i himlen!, säger han med ett skratt, och fortsätter:

- Nej, men vi måste fokusera på den viktiga matchen vi har på torsdag (Europa League-kval mot Nordsjaelland). Vi ska återhämta oss och börja fundera på framtiden. Vi har en viktig match på söndag också och sedan den andra kvalmatchen i Europa League. Det är viktigt att vara redo.

Nu hoppas Stefanelli få fortsätta i startelvan.

- Jag jobbar alltid för att vara med i startelvan. Det är det som jag har jobbat för den senaste tiden. Jag är förberedd för att spela. Jag har inte spelat så mycket den senaste tiden, men jag är alltid redo.

Hur har det varit nu under den tiden du inte fått spela så mycket?

Annons
- Det är svårt. Men som ni säkert ser har vi väldigt mycket kvalitet på bänken. Alla spelare kan spela. Rikard (Norling, tränare) säger att vi alla är viktiga, och om vi vill gå till gruppspel i Europa League måste vi kämpa tillsammans. Men alla spelare är viktiga. Jag är ett exempel på det. Man måste alltid vara redo.

Den knappa speltiden har gjort att det börjat ryktas om att 23-åringen kan vara på väg bort. Det är dock inget som han själv funderat på, menar han.

- Jag tänker inte på framtiden. Jag tänker på i dag, och i dag är jag i AIK. Jag vet inte hur det blir i morgon.

Seattle Sounders i MLS är en klubb som det ryktats om, har du hört något om det?
- Jag frågar inte om det. Mina agenter säger att jag ska fokusera på AIK. Jag ska inte fokusera på att jag ska till det ena eller det andra stället, jag ska fokusera på att spela här och jag är väldigt lycklig över att vara här.

Annons

Att Stefanelli är populär bland AIK:s supportrar råder det dock inget tvivel om. På Norra Stå hänger numera allt som oftast en argentinsk flagga, Stefanellis mål följs av Argentina-rop från publiken och efter gårdagens hattrick fick Stefanelli ta emot fansens kärlek.

- De är galna, helt galna. De får mig att känna mig som hemma. När de sjunger ”Argentina, Argentina!” - det betyder mycket för mig. Hela min familj var här i dag (läs: i går), de grät av lycka. Supportrarna älskar mig, och jag dem. Det är svårt när man inte är härifrån, men de älskar mig och de är viktiga för oss, säger Stefanelli.

Varför tror du att du är så populär?
- Ivan Obolo är som en legendar här. Han tog hit mig och sade till mig att om jag jobbar hårt och gör det bra så kommer de att älska mig. Så är det. Jag tror att de gillar mig som spelare men mer som person. Jag tar mig tid att ta bilder och prata med supportrar och så, jag är en som en normal person på det sättet. Jag uppskattar verkligen supportrarnas kärlek.

Annons

Händer det ofta att du blir stannad på gatan?
- Jag bor i Solna, så det är AIK-supportrar överallt. Jag pratar exempelvis med mina grannar varje dag. De säger åt mig att fortsätta kämpa, eller frågar mig varför jag inte spelar. Det kan vara svårt att förklara ibland. De måste förstå att vi har väldigt mycket kvalitet i laget, alla spelare förtjänar att spela. Vi måste alla vara redo.

Hur skulle du jämföra den argentinska läktarkulturen med den som är i AIK?
- De är ganska lika. De sjunger i 90 minuter och är galna i laget. I Argentina är de verkligen galna i fotboll, så det här är viktigt för mig.

Publicerad 2018-07-23 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto