Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nicklas Bärkroth

”Jag har aldrig haft ett samtal med Mats Gren”

Nicklas Bärkroth, 26, är klar för Djurgården. 

Samtidigt förnekar han bestämt att han var på väg till IFK Göteborg. 

– Jag har aldrig haft ett samtal med Mats Gren, säger han.

– Vi har inte varit intresserade, kommenterar Gren för GP. 

Mats Gren
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nicklas Bärkroth i nya tröjan.
Foto: erik@erikwibaeus.com

Mittfältaren, som debuterade i allsvenskan med Blåvitt redan som 15-åring, har skrivit på ett 3,5-årsavtal med Djurgården. 

– Det känns fantastiskt. Bosse Andersson (sportchefen) har visat intresse under lång tid och även i andra fönster. Nu var han ute väldigt tidigt och det känns som att jag kommer till en proffsig och välskött klubb. Jag hoppas att vi kan vara med högt upp i toppen och slåss i höst, säger Nicklas Bärkroth, som lämnar polska Lech Poznan efter bara ett år. 

– Det är ganska enkelt egentligen. Jag fick mindre och mindre speltid  och jag är i en ålder där det är otroligt viktigt med speltid. Nu hittade vi en bra lösning och det känns väldigt bra att komma hem till Sverige och allsvenskan. 

Hur har livet i Polen varit annars? 

– Förutom det med speltiden har det varit superbra. Socialt har det varit väldigt positivt och i vintras flyttade ju Thomas Rogne (tidigare i Blåvitt) ner också, men Sverige är ju förstås ändå bättre. 

”Hade kanske förväntat mig det” 

Nyligen uppgav Aftonbladet att Bärkroth kunde återvända till IFK Göteborg och att förhandlingar med Lech Poznan var inledda. Huvudpersonen själv tillbakavisar dock uppgifterna kraftfullt. 

– Ett antal klubbar har sett mig och hört av sig. Blåvitt är inte en av dem. Jag har aldrig haft ett samtal med Mats Gren (sportchefen). Han har varken kontaktat mig, min agent eller Lech Poznan, säger yttermittfältaren/anfallaren. 

Är du överraskad? 

– Jag hade kanske förväntat mig det, men är samtidigt väldigt nöjd med att allt är klart med Djurgården, säger Nicklas Bärkroth. 

IFK Göteborg är i stort behov av förstärkningar, inte minst offensivt, men letar främst efter centrala spelare. 

Till GP kommenterar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren:

– Vi har inte varit intresserade.

– Så som vårt spelsystem är nu är det inte den spelaren eller positionen som vi letar efter.

Gren menar i stället att Blåvitt främst är ute efter en vänsterfotad mittback, en central mittfältare plus en anfallare.