Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Djurgården var Bärkroths enda bud från Sverige: "Hörde inget från Blåvitt"

Allsvenskan

Nicklas Bärkroth har vänt hem till allsvenskan och är klar för Djurgården.
Mittfältaren ryktades även vara aktuell för IFK Göteborg - men själv menar 26-åringen att han inte hört något från sin gamla klubb.
- Det var några alternativ med klubbar i olika länder men i Sverige var det bara Djurgården som hörde av sig, säger Bärkroth till Fotbollskanalen.

Foto: Dif Fotboll/Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Förra sommaren lämnade Nicklas Bärkroth IFK Norrköping för polska Lech Poznan. Men det första året i Polen blev inte som han hoppades, och nu har han skrivit på för 3,5 år med Djurgården, en affär som blev officiell tidigare i dag.

- Det känns jättehäftigt. Det ska bli kul. Jag är faktiskt taggad på att komma hem till allsvenskan igen. Det känns som att den serien är het, och att komma till ett lag som slåss där uppe i toppen är förstås jätteroligt. Ett stort plus är kulturen som finns där också, det är en jättefin förening med bra supportrar och stort tryck på matcherna. Det är klart att det ska bli roligt, säger Bärkroth till Fotbollskanalen.

Annons

Hur stor var längtan att komma hem?
- Planen från början var inte att komma hem efter en säsong, men nu utvecklade det sig så på det viset här i Polen att jag inte var helt nöjd med min situation. Då fick jag börja kolla på lite alternativ. Djurgården var tidiga där och visade ett stort intresse. Det är klart att det påverkade att de ville ha mig så pass mycket och att de har en tränare som såg mina kvaliteter och verkligen visste hur han ska använda mig. Det är faktorer som gör att det känns kul att komma tillbaka till allsvenskan.

Hur har tiden i Polen varit?
- Den har varit otroligt lärorik. Det är en bättre liga än man tror. Jag hade inte någon större koll på den polska ligan innan jag kom hit, men jag kände så klart till klubben jag kom till, och det är en riktigt stor klubb i Polen och ett topplag i ligan som håller väldigt hög kvalitet. Även om jag har spelat lite mindre än jag velat har jag ändå varit delaktig och fått rutin och erfarenheter som jag kommer ta med mig och stoppa ner i ryggsäcken.

Annons

Bärkroth medger att det finns hopp om att komma ut utanför Sverige igen längre fram.

- Det är klart att man den målbilden finns någonstans längre fram. Men samtidigt tycker jag att det är fel att tänka så när man precis bestämt sig för att komma hem och har skrivit på för en ny klubb. Nu ligger fokus bara där, sedan får man se om det går så pass bra som man hoppas, då kan det ju hända något längre fram. Men i nuläget är jag bara otroligt sugen på att dra igång med Djurgården och komma igång med fotbollen igen.

Vad hade du mer för alternativ när du skulle byta klubb nu?
- Jag hade ju inte spelat så mycket som jag hade hoppats, så jag kunde inte välja och vraka på det sättet. Men samtidigt fanns det X antal alternativ utomlands. I Sverige är det bara Djurgården som har visat sitt intresse. Det kändes bra till slut att ta steget tillbaka till Sverige för att förhoppningsvis ta två steg fram igen. Det var några alternativ med klubbar i olika länder, men i Sverige var det bara Djurgården.

Annons

Även IFK Göteborg kopplades ihop med Bärkroth då Sportbladet skrev att sportchef Mats Gren inlett förhandlingar med Poznan. Men själv har Bärkroth inte hört någon från klubben som han gjort 66 A-lagsmatcher för.

- Nej. Jag har läst det och blev väldigt förvånad, för det är helt felaktiga uppgifter. Varken jag, min agent eller Lech Poznan har fått någon kontakt från dem, så jag vet inte var det kom från, säger han.

Trodde du att de skulle höra av sig?
- Jag går inte runt och funderar. Det är så här den här branschen fungerar. Klubbarna vet om man hamnar i ett läge när man söker ny klubb, och då är det upp till dem att välja om de vill ta kontakt. Nu gjorde Djurgården det, och det känns jävligt härligt att få det alternativet att komma hem. Vilka klubbar som inte tog kontakt behöver jag inte uttala mig om. Jag fokuserar på valet som blev nu.

Annons

Djurgården ligger just nu på fjärde plats i allsvenskan med sex poäng upp till serieledande AIK.

Går ni för guld nu?
- Nu jävlar ska vi sikta på det så klart. Det gör de alltid i den klubben. Det är också en av anledningarna till att det känns intressant. Runtomkring i klubben vill man hela tiden spela bra fotboll och vara ledande. Jag hoppas att vi så småningom kan klättra några placeringar ytterligare i ligan. Vi får se hur långt det bär. Det är oerhört tajt i allsvenskan, det är det alltid. Det kommer det att vara nu med. Jag ser på det som en jättefin utmaning. Det har gjort andra fantastiska värvningar också. Det ska bli grymt.

När är du redo att gå in?
- Det får du nog ta med Bosse. Jag ska fixa det sista här nere i Polen nu med att säga upp lägenheten och så, sedan kommer jag upp och börjar träna så fort som möjligt. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge.

Annons
Publicerad 2018-07-18 kl 19:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto