Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbolls-VM 2018

Svenska fansens hån hyllas stort

Sverige krossade Mexiko när VM-gruppen avgjordes.

Men i slutet av matchen kunde båda lagens fans fira tillsammans – eftersom Tyskland föll mot Sydkorea.

Scenerna hyllas nu av brittiska tidningen Guardian.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det känns kanske som att det var en mindre evighet sedan – men för tre veckor sedan slog Sverige Mexiko i VM-gruppens avslutande match.

Förutsättningarna inför matchen var klara: svensk seger skulle ge avancemang - men vid nästan alla andra resultat vilade det svenska ödet i Tysklands händer.

Det slutade med sensationella siffror.

Sverige krossade Mexiko med 3-0 och Tyskland föll med 2-0 mot Sydkorea. De mexikanska fansen gick därför från förtvivlan till hopp när Sydkorea gjorde 1-0 i slutminuterna, och det stod klart att Mexiko skulle gå vidare från gruppen tillsammans med Sverige.

Fansen firade tillsammans

Svenska och mexikanska fans firade kvällen lång tillsammans i Ryssland – men även inne på arenan efter slutsignal med den hånfulla ramsan: "Bye bye Germany".

När brittiska tidningen Guardian summerar VM 2018 uppmärksammas händelsen som turneringens "personliga favorit" reportern Amy Lawrence. 

"På arenan var min höjdpunkt att se svenskarna och mexikanerna börja en helt improviserad dans till "Bye bye Germany"-låten efter det dramatiska slutet på Grupp F", skriver hon.

Kollegan David Hytner utser Toni Kroos frisparksmål mot Sverige som turneringens vackraste mål.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.