Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Märkliga bilderna under firandet: ”Gjort bort sig”

I samband med prisutdelningen öppnade sig himlen över Moskva. 

Men till en början var det bara Vladimir Putin som skyddades med ett paraply - något många reagerade på. 

"Putin får ett paraply, alla andra blir dyngsura. Det finns en metafor där någonstans", skriver The Guardians Owen Gibson. 

Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS / MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERS REX FEATURES
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Frankrike vann VM-finalen mot Kroatien med 4-2, den mest målrika VM-finalen sedan Englands seger 1966. Efter den underhållande matchen väntade Frankrike på att få lyfta bucklan. 

Och de fick vänta. 

In på planen kom Rysslands president Vladimir Putin, Fifapresidenten Gianni Infantino, Frankrikes president Emmanuel Macron och Kroatiens president Kolinda Grabar-Kitarović in på planen. 

Hårda orden efter bilderna på Putin

De stod länge vid prispodiet och var med när priserna till VM:s bästa unga spelare (Kylian Mbappé) och VM:s bästa spelare (Luka Modric). Men utdelningen av VM-bucklan dröjde. 

Samtidigt började regnet ösa ner över Moskva. Då var ett antal personer snabbt framme med ett paraply - men till en början bara till Vladimir Putin. 

Alla runtomkring honom fick acceptera att de blev dyngsura innan någon till slut hittade ett antal paraplyer att täcka de andra politiska ledarna med. 

Att Putin särbehandlades på det sättet var något många reagerade på. 

"Fifa har gjort bort sig under sin stora stund som infaller vart fjärde år. Det är förseningar, förvirring och när ett ösregn sedan drar in så verkar de endast dela ut paraplyer till männen, inte kvinnorna från Qatar Airways i bakgrunden", skriver AP:s repoter Rob Harris.  

Harris tillägger att Fifa dessutom har bjudit in Sudans president Omar al-Bashir, som är anklagad för brott mot mänskligheten, till festen efter finalen. 

"Putins beteende är otroligt"

Han var inte ensam med att reagera. 

"Goda värdar låter inte sina gäster bli blöta i regnet", skriver Bilds Henning Feindt.  

"Snacka om rysk gästfrihet. Putin står under det enda paraplyet medan Macron och Grabar-Kitarović blir blöta", skriver CNN:s Tara Kangarlou. 

"Så ryssarna kom ihåg ett paraply till Putin, men inte till Frankrikes och Kroatiens ledare. Det summerar internationell politik i dag", skriver NBC:s Keir Simmons. 

"Putins beteende är otroligt", skriver ARD:s Richard Schneider

https://twitter.com/rc_schneider/status/1018548851764916225

"Kroatiens president är otrolig. Kramas och gratulerar genuint de franska spelarna i ösregnet. Detta medan Putin står under ett paraply och insisterar på att dela ut medaljer", skriver författaren David Fynn. 


LÄS MER: VM-finalen 2018 – allt du behöver veta 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.