IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Göteborg har haft det riktigt jobbigt i allsvenskan den senaste tiden. Före uppehållet blev det två raka förluster, och fyra raka utan seger. I omstarten mot Kalmar FF blev det en ny förlust för Blåvitt.

Men hemma mot Örebro under lördagen skulle den efterlängtade segern komma. Giorgiern Giorgi Charaisjvili blev hjälte i 2-0-segern.

IFK Göteborg blev en man mer på planen efter drygt 20 minuters spel. Efter en ful tackling från Nordin Gerzic gick Carl Starfelt fram och markerade mot ÖSK-mittfältaren. Spelarna satte pannorna mot varandra, då Gerzic tryckte till.

- Det är en riktigt ful tackling på Tobias (Hysén). Så jag går väl dit och menar på att det inte är okej, försöker skydda mina spelare. Och då skallar han mig i pannan, säger Blåvitt-backen till C More.

Annons

Rött kort blev det för Gerzic och bara några minuter senare kom målet. Charaisjvili fick slumpartat bollen i straffområdet och tryckte in den i bortre hörnet.

- Det kändes som att vi fick precis den starten på matchen vi ville ha. Och sedan kommer utvisningen också och det är klart att den hjälper oss ännu mer och 1-0-målet kommer där efter, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi till C More.

Med en man mer kunde Blåvitt kontrollera matchen. ÖSK hade några halvchanser för en kvittering men hemmalaget hade de klarare lägena i andra halvlek. På stopptid punkterades matchen när Elias Mar Omarsson petade in en retur.

Matchen slutade 2-0 och IFK Göteborg får därmed skön distans ner till bottenstriden.

- Det är en skön seger att ta, säger Poya Asbaghi.

- En välförtjänt seger.

Lagens startelvor:

IFK Göteborg: Dahlin - Starfelt, Calisir, Boo Wiklander - Salomonsson, Sakor, Affane, Nordström - Ohlsson, Hysén, Charaisjvili.

Annons

Örebro SK: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike - Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Granlund - Besara, Igboananike, Rogic.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.