Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: MFF brände mängder av chanser - då räddade Ghoddos frispark kryss för ÖFK

Allsvenskan

MALMÖ. Efter en timmes spel hade Malmö FF skapat chanser för att göra både 3-0 och 4-0.
Ändå stod det bara 1-0, och då kvitterade Saman Ghoddos på en läcker frispark. ÖFK kom också ifrån matchen med 1-1.
- Det är klart att man är glad över att kryssa mot Malmö, säger Ghoddos till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det mesta inför uppladdningen inför Malmö FF mot Östersund handlade om anfallare och MFF. Guillermo Molins har ryktats vara på väg, och timmar innan avspark hintade MFF om möjligt nyförvärv från England, enligt Expressen Marcus Antonsson från Leeds. Dessutom skrev Sportbladet att Alexander Jeremejeff skulle flytta till BK Häcken, men i och med Carlos Strandbergs avstängning fick han starta i dag.

Jeremejeff var symboliskt nog inblandad i de flesta bra målchanser i första halvlek, utan att det sista fungerade. Han och Andreas Vindheim skapade dock hörnan som till slut gav 1-0. Först en högerhörna, sedan en vänsterhörna över den stora klungan, och en ensam Markus Rosenberg hoppade fram.

Annons

Östersund lyckades med alldeles för få saker i den första halvleken.

- Det är inte bra över huvud taget.

- Vi har inte vår struktur. Vi spelar för spontant, sa Östersunds Brwa Nouri i C More i halvtid samtidigt som han också pratade om för många tekniska misstag på egen planhalva.

MFF, tre raka segrar och även utan Anders Christiansen, såg klart bättre ut än Östersund, fyra raka segrar och i dag utan Dino Islamovic, Ronald Mukiibi, och Douglas Bergqvist. I början av andra halvlek hade MFF ytterligare tre-fyra skarpa lägen att göra mål, inkluderat ett lägen ensam med Aly Keita, men utan att utöka ledningen.

När målen inte kom så blev det några sekvenser där Östersund började känna lite närhet till kvittering. I den 72:a minuten fick de frispark en bit utanför straffområdet, Saman Ghoddos klev fram, och kvalitetstillslag till 1-1.

Annons

Matchen slutade också 1-1, trots MFF:s stora övertag, och efter Östersunds svaga inledning på våren är de nu på sex matcher uppe i fyra vinster plus oavgjort borta mot AIK och MFF.

- Det är klart att man är glad över att kryssa mot Malmö. Det är allsvenskans svåraste bortamatch och det svåraste laget att möta. Så vi ska absolut vara nöjda med 1-1 här i dag, särskilt med tanke på hur matchen såg ut, säger Saman Ghoddos till C More efter matchen.

Om frisparken säger Ghoddos:

- Jag har ett tillslag på bollen när den dyker. Sedan är muren ganska långt bort, jag pratade om det med domaren i första halvlek, och då tycker jag inte att jag behöver trycka till den så mycket för att den ska dyka. Jag behövde bara få den över muren för att den skulle gå in.

Ghoddos har den senaste tiden ryktats bort från ÖFK, och har tidigare berättat att han nobbat ett bud från Kina.

Annons

Hur länge får vi se dig i allsvenskan?
- Det får vi se. Det är långt kvar tills transferfönstret stänger.

Se Ghoddos 1-1-mål i spelaren ovan.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari (88') – Vindheim (80'), Lewicki, Bachirou, Traustason (88'), Rieks – Rosenberg, Jeremejeff

Inhoppare: E.Larsson (80'), Adrian (88'), Brorsson (88')

Östersunds FK: Keita – Sonko Sundberg, Pettersson, Widgren – Aiesh (78'), Tekie, Nouri (73'), Edwards – Ghoddos, Hopcutt (64'), Gero

Inhoppare: Mensiro (64'), Fritzson (73), Kpozo (78')

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.