Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trots förlusten - England hyllas i pressen: "Förde nationen samman"

Fotbolls-VM 2022

England missade chansen på att spela sin första VM-final sedan 1966.
Men i pressen är det inte sågningar utan hyllningar som summerar insatsen.
”Oavsett vad som händer nu så har England förflyttat sig in i en ljusare framtid”, skriver exempelvis krönikören Paul Hayward på Daily Telegraph.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det blev en tung förlust för det engelska landslaget under onsdagens möte med Kroatien. England tappade ledning till förlust efter att Mario Mandzukic avgjort i förlängningen. Men i England ses det trots allt som en stor framgång att landslaget tog sig till semifinal. Den till vardags så kritiska pressen domineras under torsdagen av hyllningar till spelare och ledare för deras insatser.

Barney Ronay i ansedda The Guardian skriver att: “Det här unga engelska landslaget förtjänar en applåd”, och han är alltså långt ifrån ensam om att ge beröm för Englands insats.

Den tidigare landslagsspelaren Gary Neville, som numer är expert i tv-kanalen Sky säger:

Annons

- Det här laget har tagit oss till platser vi aldrig trodde att vi kunde ta oss till. England har aldrig överpresterat, men det har det här laget gjort, som tagit sig till semifinal. De har tagit nationen med sig. Jag trodde aldrig att vi skulle få se de här scenerna hos fansen.

Jonathan Liew på The Independent:

”Låt oss minnas hur otroligt underhållande det var att backa upp ett engelskt landslag som, för en gångs skull, representerade det bästa av oss snarare än det sämsta av dem själva. ”

Även Paul Hayward The Telegraph menar att slutspelet var en stor framgång.

”Oavsett vad som händer nu så har England förflyttat sig in i en ljusare framtid”.

John Cross på The Mirror är inne på samma spår som Neville, att mästerskapet förde samma nationen, samtidigt som han skriver att förlusten så klart kommer att svida.

Annons

”Gareth Southgate har förändrat en nations humör under det här VM-slutspelet. Fotboll har varit roligt igen.”

”England gav en nation hopp – men vi kommer att plågas av att vi missade livets chans.”

Henry Winter på tidningen The Times konstaterar att ”England är utslaget ur VM, bortsett från den smärtsamma meningslösa matchen om tredjepris mot Belgien på lördag, men de är inte ut ur nationens hjärtan.”

Efter matchen hyllades Gareth Southgate av de tillresta engelska supportrarna, som länge stod kvar på läktarplats och sjöng om sin förbundskapten.

Publicerad 2018-07-12 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto