Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Kroatiens första final: "En chans man bara får en gång i livet"

Bundesliga

Efter att ha slagit ut England i semi stundar nu VM-final för Kroatien - landets första någonsin.
- Det här är en möjlighet man bara får en gång i livet, säger Andrej Kramaric till TV4:s Frida Nordstrand.

Foto: Bildbyrån/TV4

Se intervjun med Kramaric i spelaren.

I åttondelsfinalen hamnade Kroatien i tidigt underläge mot Danmark, men lyckades kvittera och ta sig vidare efter straffar. I kvartsfinalen hamnade man på nytt i underläge mot Ryssland, men hämtade sig tillbaka på nytt och tog sig vidare efter straffar.

I gårdagens semifinal hamnade man i underläge för tredje matchen i rad när Kieran Trippier skruvade in en frispark efter fem minuters spel - men återigen skulle man ta sig tillbaka.

Ivan Perisic kvitterade i den andra halvleken, och i förlängning avgjorde Mario Mandzukic med sitt 2-1-mål. Nu väntar Kroatiens första VM-final någonsin på söndag, där Frankrike står på andra sidan.

Annons

- Det är en tredje matchen där vi kommer tillbaka från att ha legat under. Det är väldigt svårt att beskriva känslorna... det här händer förmodligen bara en gång i livet. När vi får den här möjligheten hoppas jag att vi kommer vara redo. Förhoppningsvis kommer historien vara på vår sida, säger Kroatiens Andrej Kramaric till TV4.

Efter två förlängningar i rad var det många som trodde att ni skulle vara trötta...?
- Alla sade det inför matchen, men jag vet inte hur vi kunde ha den här energin och styrkan. Det är väldigt svårt att beskriva de här känslorna, det är overkligt.

- Vi måste vara lugna. Vi kan fira snart. Om fyra dagar spelar vi final, och då måste vi vara redo. Det här är en möjlighet man bara får en gång i livet. Jag hoppas att vi kommer fixa det.

Hur stort är det att säga att ni är i final?

Annons
- Jag tror inte att jag har fattat det ännu. Jag vet inte hur lång tid jag behöver på mig. Det är väldigt svårt att förklara.

Se intervjun med Kramaric i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-12 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto