Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ghoddos om VM, Ramos tröj-nobb och formen: "Glömde att träna under semestern"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Efter VM med Iran är Saman Ghoddos tillbaka i Östersund.
I går avgjorde han mötet med Hammarby – men formen är inte helt på topp för ÖFK:s stjärnanfallare.
- Jag glömde att träna under semestern, berättar Ghoddos.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Östersunds seger mot Hammarby i spelaren ovan.

Läs även: Ghoddos nobbade Kina-bud: "Det var sjuka pengar"

 


 

I fjol valde Saman Ghoddos att representera Irans landslag framför det svenska, och blev sedermera en del av den trupp som förbundskapten Carlos Queiroz tog med till sommarens VM i Ryssland.

I VM blev det speltid för Ghoddos i Irans samtliga matcher, men det blev respass redan i gruppspelet med minsta möjliga marginal.

Nu är Ghoddos tillbaka i Sverige och hos sitt Östersund, och i går blev det spel i allsvenskan igen i bortamötet med Hammarby på Tele2 Arena.

- Många trodde att jag kanske inte skulle vara så motiverad efter att ha mött spelare från sådana lag. Men man behöver ingen extra motivation när man möter Hammarby. Det brukar vara mer folk än det var i dag, men man förstår också varför det ”bara” är 21 000. Många är på semester och kanske lite ledsna över Sverige-matchen. Men det är fortfarande 21 000 här - det är fantastiskt. Det är alltid bra stämning här. Sedan mötte vi också de som ligger etta i serien, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Annons

Ghoddos medger dock att den egna fysiska formen inte är den bästa, då han bara hunnit med två träningar med ÖFK efter VM.

- Efter VM fick jag sju-åtta dagar ledigt. Jag åkte till Grekland och glömde faktiskt att träna. Jag bara chillade. Jag har bara tränat två pass, så i 65:e minuten fick jag kramp. Tränaren frågade mig om jag ville byta, men jag sade nej. Jag fick kaptensbindeln, så jag kunde inte byta då. Men till slut gick det inte. Jag fick kramp i vaderna och i baksida lår. Jag kände lite i ryggen också. Kramp i hela kroppen.

Vad är skillnaden på planen mellan VM och allsvenskan?
- Det är mycket mer hjärta, mycket taktik och defensivt jobb. I turneringen är det alltid viktigt att man har en väldigt stabil defensiv för att kunna lyckas. Vi i Iran hade en väldigt bra defensiv. Det är den största skillnaden. Där kan jag exempelvis inte fuska i mitt hemjobb som jag brukar göra i Östersund. Det funkar inte i landslaget.

Annons

Hur har du utvecklats genom att spela VM?
- Jag har fått en extremt stor erfarenhet som jag tar med mig. Från träningarna och från matcherna. Jag har blivit en erfarenhet rikare.

- Jag såg mest fram emot att möta Spanien och se om de verkligen var så bra. Men efter matchen var jag inte alls nöjd. De var alldeles för bra. De var bättre än jag trodde, till och med. Att se hur sköna de stjärnorna var med bollen, tekniken de har - det var en fröjd för ögat.

Trots uttåget i gruppspelet togs Irans landslag emot av en stor summa supportrar vid hemkomsten till Iran.

- Vi kom hem fem på natten till Iran, men det var ändå en hel fotbollsplan full med folk. De var galna, vilken passion och vilket hjärta de har. Det var verkligen roligt att träffa de människorna och fira med dem.

Vad är det största du tar med dig från VM?

Annons
- Det är debuten, när jag fick hoppa in mot Marocko och lyckas fixa en frispark som vi gör mål på. Det är ett minne som jag aldrig kommer glömma.

Någon matchtröja bytte han dock inte till sig i Ryssland.

 - Jag ville ta någon i Spaniens. Jag frågade (Sergio) Ramos, men när han sade nej tänkte jag att jag kanske skulle få nej igen om jag frågade någon annan. Jag ville inte få dissen. Jag tänkte att det var lika bra att inte fråga någon, säger Ghoddos.

- Någon annan i laget tog Ramos tröja. Någon anfallare. Mot Portugal tänkte jag närma mig Ronaldo i slutminuterna, men han var skitarg då, började svära åt alla och gick ut (Iran kvitterade på stopptid). Jag vill inte springa efter honom, så jag lät honom vara. Det blev ingen tröja den här gången.

Publicerad 2018-07-10 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto