Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Östersund vände på tre minuter - Hammarbys andra förlust för säsongen

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby gick som tåget under vårsäsongen i allsvenskan - men fick i dag inkassera sin andra förlust för säsongen.
Östersund vände och vann på tre minuter i den andra halvleken.
- En fantastisk seger, säger Saman Ghoddos till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se 2-1-målet i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby var en av vårens stora överraskningar i allsvenskan, då man vid VM-uppehållet toppade serien med åtta segrar på elva matcher. I dag startade man igång serien med att ta emot Östersund inför 21 464 åskådare på Tele2 Arena. 

Östersund tränas nu av Ian Burchnall efter att Graham Potter tagit över Swansea. Även Ken Sema saknades i ÖFK efter att han gått till engelska Watford, men Saman Ghoddos, som spelat VM med Iran och ryktats bort, fanns med från start.

Hammarby började matchen bäst och fick matchens första heta chans att ta ledningen redan i den sjätte minuten, då Nikola Djurdjic mötte ett inlägg från höger men nickade precis utanför.

Annons

Gästernas första chans kom i den 27:e minuten, då Saman Ghoddos snodde bollen av Bajen-försvaret och kom till ett avslut som Johan Wiland i Hammarbys mål räddade.

Fem minuter innan pausvilan skulle Hammarby ta ledningen i matchen efter en frispark. Mads Fenger nickade ner bollen till mittbackskollega Björn Paulsen, som mötte med foten och skickade bollen i en båge över Aly Keita och in i mål till 1-0. Målet var danskens andra i allsvenskan för säsongen.

ÖFK skulle dock kvittera en knapp timme in i matchen. Tesfaldet Tekie fick på ett lurigt skott från straffområdesgränsen i den 58:e minuten, ett skott som överlistade Johan Wiland och gick in i mål till 1-1.

Bara tre minuter senare skulle ÖFK fullborda sin vändning. Saman Ghoddos mötte ett inspel från höger i straffområdet med att skjuta direkt, och skottet letade sig in bakom Wiland till 2-1.

Annons

Hammarby låg på för en kvittering, och i den 71:a minuten träffade en nick från Mats Solheim efter en hörna ribban.

Östersund lyckades dock hålla undan och ta tre poäng, vilket gör att man klättrar hela fem placeringar i tabellen upp på femte plats.

- Det är en fantastisk seger, en väldigt viktig seger. Vi möter ett väldigt bra Hammarby, men vi visar att vi är lite bättre i dag och att vi verkligen hade kunnat vara med i toppen om vi inte hade haft en dålig start i början av året, säger Saman Ghoddos till C More. 

- Det visar att vi har en väldigt bra karaktär i truppen och en väldigt bred trupp. Jag ska inte säga att det inte spelar någon roll vilken tränare vi har, men de nya tränarna är väldigt duktiga och kör på samma spår som Graham och sedan har vi en fantastisk trupp, där det inte spelar någon roll vilken individuell spelare det är som lämnar, fortsätter han.

Annons

Förlusten var Hammarbys andra för säsongen, och nu har man noll segrar på sina tre senaste allsvenska matcher. Förlusten gör också att AIK fortsatt toppar tabellen, men med en match mer spelad än Bajen.

I nästa omgång åker Hammarby till Borås för att möta Elfsborg, medan Östersund möter Malmö FF borta på Stadion.

Hammarbys lag: Wiland - Solheim, Fenger, Paulsen, Borges (Krusnell 80’) - Andersen (Bakircioglu 80’), Tankovic, Junior - Khalili (Svendsen 74’), Djurdjic, Hamad.

Östersunds lag: Keita - Mukiibi, Bergqvist, Pettersson - Mensah (Hopcutt 58’), Tekie, Nouri (Edwards 58’), Widgren - Aiesh (Sonko Sundberg 82’), Gero, Ghoddos.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-07-09 kl 20:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto