HockeyNews
PLUS

Nobbade SHL – för Leksand

(3379) tor immo
Bildbyrån

Publicerad: 8 juli 2018

Han gick från att vara 13:e forward till att bli hela Hockeyallsvenskans skyttekung. Tor Immos säsong i Troja/Ljungby ledde till SHL-intresse – ändå valde han spel i Leksand.

Jag har inte bråttom. Jag tror jag mår bättre av att spela mycket i HockeyAllsvenskan ett år till än att gnugga tio minuter per match i SHL. Jag är säker på att det här är det bästa för mig, säger han till Transfercentralen.

Läs mer om Hockeyallsvenskan här

Troja/Ljungby åkte ur Hockeyallsvenskan i våras och får börja om i Hockeyettan. 

För Tor Immo blir det emellertid inget kliv nedåt i seriesystemet.

Det är inte så konstigt.

23-åringen från Köping kommer från en minst sagt strålande allsvensk debutsäsong. Trots en tung start, där han ett tag hade svårt att ens ta en plats i laget, kom han igång under seriens andra halva. 

Det var en stor omställning att komma från HockeyEttan till HockeyAllsvenskan. Jag satt en del på bänken i början. Det var bara att försöka bita ihop och visa att jag skulle ha en plats i laget. Man kan inte bara skita i det och tycka synd om sig själv. Det är klart att jag var less och besviken, men alla tävlar om samma platser och det var bara att knyta näven. När jag väl fick chansen så tog jag den, sedan lämnade jag inte tillbaka min plats, säger han till Transfercentralen.

Tor Immo gjorde fem mål under säsongens första halva och 22 under den andra. Med 27 fullträffar vann han hela Hockeyallsvenskans skytteliga och tillsammans med Jens Holmström och David Rundqvist bildade han en av seriens farligaste formationer.

Det var fantastiskt. Jag vet inte hur många hemmamatcher i rad som jag gjorde mål i. Vi hade fantastiskt bra stäm i kedjan och i powerplay. Dessutom hade vi två kedjor som producerade (Jonathan Johnson, Sebastian Benker, Nicolai Meyer i den andra) som gjorde att man inte kände sig tvingad att leverera hela tiden, vilket gjort att man kunde spela mer avslappnat, säger han.

Succén resulterade naturligtvis i ett stort intresse, bland annat från SHL. Valet föll ändå på Hockeyallsvenskan och Leksand.

Det fanns intresse från SHL, men jag kände att jag bara varit ett år i HockeyAllsvenskan och att det är svårt att få en offensiv roll direkt i SHL. Då hade jag fått konkurrera med riktiga spetsspelare om min roll. Jag har inte bråttom. Jag tror jag mår bättre av att spela mycket i HockeyAllsvenskan ett år till än att gnugga tio minuter per match i SHL. Jag är säker på att det här är det bästa för mig, säger han till Transfercentralen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS