Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

”Är bättre för min egen del att gå nu i sommar”

Innan VM-uppehållet: Fyra raka segrar och ett glödhett anfallspar.

Efter omstarten: Tappad poäng, en långtidsskadad Tino Kadewere och ett vara eller icke vara för Mrabti.

– Det är bättre för min egen del att gå nu i sommar med tanke på hur säsongerna krockar, säger Kerim Mrabti.

Kerim Mrabti.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Efter slutsignalen på Tele2 Arena sjönk flera spelare ner på planen efter en 90-minuters kamp mot IFK Norrköping. Djurgården tappade poäng för första gången på fyra matcher efter ett kryss mot toppkonkurrenten. Samtidigt går det rykten kring flera spelare.

En av dem är Kerim Mrabti. Anfallarens kontrakt går ut för säsongen och klubbar utomlands har dragit i honom. Han vet inte själv om han kommer spela ut kontraktet eller gå i sommar.

– Det är ett svar jag kan ge först när det sker någonting. Nu har vi ingenting på papper än, säger Kerim Mrabti.


LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta


Mrabti: ”Bättre för min del om jag går nu”

– Det är bättre för min egen del att gå nu i sommar med tanke hur deras försäsong ser ut. Då är det lättare att komma in i deras period också. Säsongerna skiljer ju sig rätt drastiskt. Om det ändå blir bättre för båda delarna att Djurgården får pengar och jag får gå under sommaren är det klart att det är mer positivt än att jag går gratis efter säsongen. 

Mrabti säger att det ska kännas hundraprocentigt. Både för honom och för klubben. Hittills har ingenting klickat.

– Jag vill själv helst hamna i en klubb där jag får spela. Och man måste vara realistisk. Det är inte Real Madrid jag ska gå till nu. Jag ska gå till ett lag som ligger lite där under. Jag har ju både lite fart och lite defensiv. Man vill ju helst vara i ett lag som är lite bollförande, ett lag som kvalar till europa league eller ett lag som spelar i en bra liga, säger Kerim Mrabti.


Djurgårdens sportchef Bosse Andersson tror dock att det lutar åt att 24-åringen spelar ut kontraktet.

– Han kommer inte gå nu. Det kommer alltid vara spekulation kring det. Han visar i dag att han är en viktig spelare för oss och vi visar i dag att vi är ett topplag. Han har kontrakt den här säsongen ut. Skulle det hända något där så får vi meddela det. Jag känner mig förhoppningsfull att han är kvar hela säsongen. 

Samtidigt har vårens succéspelare i Djurgården, Tino Kadewere, skadat sig och förväntas bli borta ett par månader. 

– Fönstret öppnar den femtonde juli. Vi vet om situationen. Det var väl inget vi hade planerat med att Tino skulle bli skadad. Så vi vet om våra förutsättningar. Vi visade i dag att vi är ett bra fotbollslag.


LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tiderl

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.