Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Norrköping nöjt med en poäng: "Skäms över vår första halvlek"

Allsvenskan

STOCKHOLM. IFK Norrköping var utspelat och låg under i halvtid mot Djurgården - men lyckades resa sig och rädda en poäng.
- Första halvlek är inget vi är stolta över - vi skäms snarare, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Djurgården satte full fart direkt i dagens hemmamöte med IFK Norrköping, och satte 1-0 redan efter en knapp kvart genom Haris Radetinac.

Djurgården hade bud på fler mål i den första halvleken, men Peking fick gå till halvtidsvila med "bara" ett uddamålsunderläge.

I den andra halvleken lyckades Norrköping höja sig och kvittera genom Simon Skrabb och få med sig en poäng från toppmötet, ett resultat som manager Jens Gustafsson säger sig vara tillfreds med.

- Vi får vara nöjda med ett oavgjort resultat. I första halvlek finns det väldigt få positiva ord att använda om man tittar på Norrköping. Vi ger bort den, vi är inte med – vi gör egentligen allt vi inte ska göra i första halvlek. Första halvlek är inget vi är stolta över, utan vi skäms snarare över den delen. Vi ska vara glada för att matchen lever när vi kommer in i halvtidspausen, säger Gustafsson efter matchen.

Annons

Han fortsätter:

- Sedan reser vi oss i andra. Vi uppträder mer modigt. Vi är rörligare, hjälper bollhållaren och fattar bättre beslut med bollen och inser att vi måste vara betydligt mer aktiva än vi var i första halvlek. Andra halvlek är helt okej. Vi skapar inte så jättemånga målchanser, vi kanske borde skapa lite mer för att vara helt nöjda med andra. Men allt som allt är vi nöjda med en poäng här uppe sett till hur de 90 minuterna artar sig.  

Du säger att ni skäms över er första halvlek. Vad säger man i paus efter en sådan halvlek?
- Det är inte så att jag kommer på att vi skäms, utan samtliga var inte nöjd med prestationen. Då gäller det att jobba med skallarna. Det enda positiva som vi hittade var att matchen fortfarande levde, och det gällde att vända det till något positiv och något konstruktivt och jobba därifrån. Sedan kan jag inte berätta allt som sägs i en halvtidspaus.

Annons

I nästa omgång väntar Häcken på hemmaplan för Norrköping.

Publicerad 2018-07-08 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto