Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

FEM SPANINGAR: "Nu väntar lyxproblem för Melkemichel"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården och IFK Norrköping spelade i dag 1-1 på Tele2 Arena.
Här är Fotbollskanalens Max Richnaus spaningar från matchen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Överkörning i första halvlek
Djurgården kom in i matchen med hög energi där man pressade Norrköping högt, var aggressiva och skapade målchanser. Utdelningen kom redan efter 14 minuter med ett fint mål av Haris Radetinac – och det både kunde och borde ha blivit mer sett till matchbilden. En av Djurgårdens bättre halvlekar hittills den här säsongen.

...men scenförändring i andra
Jens Gustafsson utnyttjade uppenbarligen halvtidsvilan, då Norrköping kom ut på ett helt annat sätt i den andra halvleken och tog över matchen. Jordan Larsson och Alexander Jakobsen kastades in, och när kvitteringen kom till 1-1 kändes det inte ologiskt sett till matchbilden just då. Djurgården borde avgjort det här redan i första halvlek med det övertaget man hade då - det går inte att komma ifrån att det känns som två tappade poäng i den här matchen. Extra tungt då det är mot en toppkonkurrent i Norrköping som man dessutom hade gått om vid seger.

Annons

Lyxproblem väntar Özcan
Felix Beijmo är såld, Jacob Une Larsson var avstängd och Erik Johansson var inte spelklar. Då var det tämligen solklart för Djurgården att starta med Niklas Gunnarsson till höger och Jonas Olsson och Marcus Danielson som mittlås. Men i nästa match kan tränare Özcan Melkemichel få det betydligt jobbigare att plocka ut mittbackspar, förutsatt att Erik Johansson blir spelklar. Två klassmittbackar som hade platsat i de allra flesta andra allsvenska lag lär då få starta matchen på bänken.

Norrköpings trupp borde hålla för guldstrid
Om man förväntar sig att det ska in både en och två spelare i Djurgården när man släppt flera spelare känns IFK Norrköpings trupp tämligen komplett med både bra spets och bredd. Lägg där till att Alexander Fransson, som bitvis varit A-landslagsmässig de senaste åren, snart blir spelklar. Norrköping har smugit med lite i bakgrunden hela våren bakom Hammarby och AIK, och enligt mig har de truppen för att fortsätta utmana i guldstriden säsongen ut.

Annons

Kan bli kamp mot klockan för att få stjärnförvärven klara
Den 15 juli öppnar det allsvenska transferfönstret. Samma dag spelar Djurgården och Norrköping sina nästa allsvenska matcher, för Dif borta mot Kalmar och för Peking hemma mot Häcken. Då 15 juli är en söndag kan det om jag förstår det rätt bli så att det blir en kamp mot klockan för att få pappersarbetet klart i tid, då båda kommer från utländska klubbar och att det då krävs att även de ställer upp och skickar in alla papper till förbundet i tid. Således: Kan bli kamp mot klockan och sena besked.

Publicerad 2018-07-08 kl 19:58

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto