Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

Erkänner missen efter drömmålet

Trots drömmålet - Djurgården fick "bara" 1-1 med sig mot IFK Norrköping.

Efteråt erkände målskytten Haris Radetinac att hans drömmål var en miss.

– Det var inte meningen som ett skott - jag ville göra ett inlägg, säger han efter matchen.

Haris Radetinac gjorde 1-0 för Djurgården.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Simon Skrabb räddade poäng åt Norrköping.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Djurgården saknade Andreas Isaksson som hade fått en smäll mot huvudet under lördagsträningen, mittbacken Erik Johansson som ännu inte var spelklar samt knäskadade Tino Kadewere. 

Trots det tog man kommandot direkt mot IFK Norrköping.

Hemmalaget radade upp chanser i första halvleken och lite oväntat kom ledningsmålet från en inläggsposition av Haris Radetinac. Yttern sköt ett skott som seglade över målvakten Isak Pettersson in i bortre gaveln.

– Ett världsklassmål!, utbrister kommentatorn Mats Lilja i C More.

– Jag tror inte att vi har sett något snyggare i VM, säger experten Jon Persson.

Radentinac: ”Måste vara ärlig”

Efter matchen erkände Radetinac emellertid att han försökte slå ett inlägg.

– Jag är alltid ärlig och jag sa tidigare att att det var ett inlägg. Men samtidigt när jag skulle slå inlägget o tittade upp så fanns ingen där och jag tänkte att jag slår ändå. Jag får en riktigt skön träff och det kändes skönt att se den gå in i mål.

Djurgården tycktes ha god kontroll på händelserna i andra halvlek - men då kvitterade gästerna genom Simon Skrabb. Målet föregicks av att Alexander Jakobsen tog sig loss på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Skrabb som hade löpt in i straffområdet och kunde placera in 1-1.

”Han ska inte vara där ens”

Närmast ett segermål var Jonathan Augustinsson att ge Djurgården men hans avslut på stopptid räddades skickligt av Pettersson.

David Moberg Karlsson hade också ett avslut med vänstern - men sköt långt över. Matchen slutade 1-1 och därmed skiljer fortsatt tre poäng mellan lagen på tredje (Norrköping) och fjärde (Djurgården) plats i allsvenskan.

Radetinac berättar efter matchen om sitt gruff med högerbacken Linus  Wahlqvist:

– Haha, ja men det är fotboll. Det var ett inkast jag ville ha. Han ska inte vara där ens. Han går in med huvudet mot mig. Och det är då man kan bli utvisad. Jag är ju hetlevrad. Så jag valde att knuffa bort honom. Det kan bli farligt där annars, säger Radetinac.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.