Bevakningen presenteras av

TV: Skrabb räddade Norrköping-poäng i toppmötet - bröt Djurgårdens segersvit

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården avslutade den allsvenska våren med fyra raka segrar.
I dag tappade man ledning och poäng när serien startade om i ett toppmöte med Norrköping.
- 1-1, kanske speglar matchen väl, säger Özcan Melkemichel till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Efter mer än en månad utan allsvensk fotboll var Djurgården och IFK Norrköping i dag igång igen med seriespelet, då man drabbade samman inför 12 212 åskådare på ett sommarsoligt Tele2 Arena.

Djurgården kom till spel utan skytteligaledande anfallaren Tino Kadewere, som skadade sig i träningsmatchen mot danska AGF och blir borta ett par månader framöver. De båda lagens prestigevärvningar Erik Johansson och Alexander Fransson kom inte heller till spel i dag, då de ännu inte är spelklara.

Hemmalaget öppnade matchen bäst och tog ledningen med en knapp kvart spelad av matchen då Haris Radetinac valde att gå på skott från snäv vinkel på kanten, ett skott som överlistade Isak Pettersson i Peking-kassen till 1-0 för Dif

Annons

- Det är ett skott, det är skillnad på om det är ett misslyckat inlägg, men det där är kontrollerat och ett skott, sade expert Jon Persson i C Mores sändning.

- Det finns en del att fajtas med där uppe, men det är helt klart en kandidat till årets mål, fortsätter han.

Det var Djurgården som hade det mesta av spelet i den första halvleken och flera chanser till att sätta 2-0 innan halvtidsvilan. Inte minst Jonathan Ring kom till ett bra läge efter en kontring i den 36:e minuten, men Pettersson kunde kasta sig och rädda.

Norrköping kom ut piggare i den andra halvleken och skapade sin första heta målchans genom den inbytte Jordan Larsson i minut 62, med ett avslut som Tommi Vaiho gjorde en fin räddning på.

Kvitteringen skulle också komma fem minuter senare, då Simon Skrabb mötte ett inspel från vänster och styrde in 1-1 för Norrköping.

Annons

Resten av halvleken var jämn. Den bästa chansen att avgöra fick Jonathan Augustinsson med ett högerskott på stopptid, men Isak Pettersson i Norrköpings mål räddade till hörna.

1-1 stod sig och blev slutresultatet. Därmed bröt Norrköping Djurgårdens svit på fyra raka segrar i allsvenskan.

- Det var en ganska intensiv match. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, samtidigt som Norrköping hade mer bollinnehav i andra halvlek. De tryckte ner oss stundvis, men vi hade några lägen att ställa om på dem, men slarvade lite mycket och lite trötthetstecken på några håll. Det är jobbigt att möta ett Norrköping som får igång sitt anfallsspel. Jag tycker dock inte att de skapar jättemånga målchanser. Vi hade de hetaste målchanserna och framför allt i första halvlek. Det var en jämn match. 1-1, kanske speglar matchen väl, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More efter matchen.

Annons

- Vi ville vinna, verkligen vinna och det vore viktigt, men med problemen som vi haft, så är det okej. Vi mötte ett bra Norrköping, fortsätter han.

En seger hade inneburit att Djurgården gått om Norrköping i tabellen, men krysset gör att de vitblåa behåller sin tredjeplats i allsvenskan. AIK toppar serien tre poäng före Norrköping, men med en match mer spelad. I morgon kan Hammarby ta tillbaka serieledningen vid seger i hemmamötet med Östersund.

I nästa omgång reser Djurgården till Guldfågeln Arena för att möta Kalmar FF, medan Norrköping tar emot Häcken hemma på Östgötaporten. Båda matcherna spelas söndag 15 juli, den dagen då det svenska övergångsfönstret öppnar. Således kan Erik Johansson och Alexander Fransson komma att göra debut för sina respektive lag i nästa omgång.

Djurgårdens startelva: Vaiho - Gunnarsson, Danielson, Olsson, Augustinsson – Radetinac (Badji 72’), Karlström (Walker 81’), Ulvestad, Ring - Mrabti, Kozica (Chilufya 81’).

Annons

Norrköpings startelva: Pettersson - Dagerstål, Johansson, Fjoluson - Wahlqvist (Smith 81’), Sigurdsson (Jakobsen 64’), Krogh Gerson, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg (Larsson 53’), Skrabb.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.