Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Kalmar vinnare på Gamla Ullevi - Blåvitts femte raka utan tre poäng

Allsvenskan

Kalmar tog en viktig 3-1-seger mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.
Hemmapubliken buade ut spelarna när slutsignalen ljöd.
- Den första halvleken var underkänd, säger Blåvitt-backen Emil Salomonsson till C More. 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

När IFK Göteborg presenterade sin startelva stod det klart att den nya lagkaptenen David Boo Wiklander bänkades. Istället blev det Kristopher Da Graca som ersättatte Sebastian Eriksson som har lämnat  Blåvitt för grekiska Panetolikos.

I Kalmar FF saknades Rasmus Elm vilket gör att Romario och Herman Hallberg bildade innermittfältspar.

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra under eftermiddagen. IFK hade inte vunnit i allsvenskan sedan trepoängaren mot MFF i början av maj - och Kalmar hade tre raka poängtapp i ligaspelet.

I den tionde matchminuten tog gästande Kalmar ledningen mot Blåvitt på Gamla Ullevi. Efter ett inspel på vänsterkanten från anfallspartnern Måns Söderqvist kunde Papa Diouf trycka in ledningsmålet för smålänningarna.

Annons

Blåvitt tog över mer och mer av spelet, men hade stora problem att etablera några farliga anfall. Men det var Kalmar som kom närmast 2-0 i den första halvleken - men Pereira Sipiaos skott gick tätt utanför Dahlins vänsterstolpe.

0-1 stod sig halvleken ut - och IFK, som inte hade ett enda skott på mål i första halvlek, hade säkerligen mycket att prata om i pausvilan.

- Den (första halvleken) är underkänd. Det är för dåligt. Vi spelar bollen, men har ingen tanke bakom och hjälper inte varandra. Det är långsamt och vi fattar fel beslut, när vi ställer om. Till råga på allt, så är vi också sega i försvaret. Det är ingen bra halvlek, sa IFK:s Emil Salomonsson i C More i halvtid.

- Vi började visserligen ganska bra och skapade några halvchanser, men efter deras ledningsmål viker vi ned oss.

I den andra halvleken såg det ut som att IFK närmade sig en kvittering. Hemmalagets dittills bästa chans i matchen kom när Emil Salomonsson hittade Elias Omarssons panna, men hans avslut gick utanför.

Annons

Men så kom då det ack så förödande 2-0-målet. Diouf träffade ramverket och Tobias Eriksson, som kom först på returen, kunde enkelt trycka in bollen i mål.

Med 20 minuter kvar att spela satte Kalmar 3-0 bakom en chanslös Dahlin. Den här gången var det Isak Magnussons tur att komma med i målprotokollet. Diouf assisterade.

Amin Affane reducerade till 3-1 för Göteborg i den 73:e minuten - IFK:s blott första skott på mål i matchen. Men Kalmar kunde hålla undan och tog en mycket viktig 3-1-seger på Gamla Ullevi. För Blåvitt var det den femte raka matchen utan vinst.

- Andra halvlek var i varje fall bättre än första halvlek, där vi inte riktigt kom upp. Vi får fast bollen på ett bättre sätt på vår högerkant, där vi kom runt betydligt oftare än i första halvlek, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbahgi till C More.

Annons

- Vi gick mer på en tydlig fyrback i försvarsspelet och anfallsspelet. Det gjorde att vi fick fler folk framåt, men var kanske lite känsligare för kontringar. Sedan fick de 2-0 på en fast situation, vilket gjorde att vi fick en ganska jobbig uppförsbacke. Sedan fick de 3-0 extremt billigt på ett inkast, som resulterade i att de fick vända spelet och göra mål. Det var lite synd. De två målen får inte ske och det är lite synd, då om vi hade varit lite noggrannare där, så hade vi ju en bättre matchbild i andra halvlek, fortsätter han.

- Vi försöker trycka ner motståndarna och komma till fler spelvändningar, när vi väl vänder spelet och får Emil (Salomonsson) och Amin (Affane) till exempel i andra, där jag tycker att vi kommer runt bra och i varje fall skapar ett större tryck och får in bollen på ett bättre sätt. Vi har ett par avslut som är farliga där, men det är en kombination av att vi inte kommer dit tillräckligt ofta och ibland saknar den där resoluta löpningen och attityden, när vi kommer in i offensiv box. Det får vi jobba på, säger han

Annons

Startelvor:

IFK Göteborg: Dahlin - Starfelt, Calisir, Da Graca - Salomonsson, Erlingmark, Diskerud, Wernersson - Olsson, Omarsson, Charaisjvili.

Kalmar FF: Hägg Johansson - Hallberg, Elm, Agardius, Akas - Magnusson, Hallberg, Pereira Sipiao, Eriksson - Söderqvist, Diouf.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-07-08 kl 16:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto