Det kändes Rhett
Publicerad: 2018-06-28
Frölunda Indians sommarpresent – Rhett Rakhshani.

Rhett Rakhshani spelar i Frölunda Indians nästa säsong – tacka Fredrik Sjöström och Ryan Lasch för det.
– Jag har haft bra diskussioner med Fredrik och gillade det jag hörde. Precis som föreningen vill jag vinna titlar. Och så får jag en möjlighet att spela med min vän Ryan igen, förklarar den 30-årige amerikanen klubbvalet.

Rakhshani kommer närmast från Malmö Redhawks och innan sejouren i Skåne spelade han i HV71, Växjö och Linköping – totalt sex säsonger i SHL.
– Det fanns väl möjlighet att spela någon annanstans, men Frölunda var ett lätt och rätt val. En bra klubb i en bra stad och en bra liga. Jag har ju några års erfarenhet av Sverige och SHL.
Rhett Rakhshani har framförallt de offensiva kvaliteter Frölunda Indians har letat efter och han duckar inte för förväntningarna, men betonar att det finns mer än mål och assist på paletten.
– Det är mitt jobb att göra poäng, men jag har annat också. Jag vet att jag måste visa vad jag går för, men det passar och triggar mig.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar värvningen av Rhett Rakhshani så här:
– Vi vill vinna titlar, det är därför vi tagit hit honom. Rhett är en spetsspelare med sina styrkor i offensiven. Och han har visat att han kan leverera i slutspel. Han kommer att hjälpa oss.

Rhett Rakhshani har skrivit på för två säsonger med Frölunda Indians, till 2020, och ansluter till truppen i oktober.

Rhett Rakhshani
Ålder: 30 år.
Längd: 178 cm.
Vikt: 83 kg.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: California Wave.
Klubbar: University of Denver, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, HV71, Växjö Lakers, Linköping HC, Malmö Redhawks.
Meriter: SM-guld (2015).

Peter Pettersson Kymmer