Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blåvitts fina gest till Durmaz efter hatet

Landslagsstjärnan Jimmy Durmaz, 29, fick utstå en rasistisk hatstorm efter Sveriges förlust mot Tyskland.

Nu visar IFK Göteborg sitt stöd till mittfältaren genom en bild på Twitter.

– Backa Durmaz, skriver man bland annat. 

Foto: NINA ZOTINA / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Det var efter Sverige 1–2-förlust mot Tyskland i går kväll som den svenske mittfältaren Jimmy Durmaz fick utstå mängder av rasistiska kommentarer och hot på sina sociala medier.

Något som ledde till att Sverige bestämde sig för att inleda dagens träningspass genom att samla spelarna framför presskåren – varpå Durmaz höll ett tal om vad han fått utstå efter matchen.


LÄS MER: Spelarnas ilska: ”Man skäms för Sverige”

Durmaz brandtal efter hatstormen

– Vi är professionella fotbollsspelare, att bli kritiserad är något man lever med, det ingår i vårt jobb. Men att bli kallad "blattejävel", att få hot mot min familj - mot mina barn - mordhot. Det är helt oacceptabelt. Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga, sa Durmaz.

Blåvitts stöd: ”Backa Durmaz”

Därefter har 29-åringen överrösts med fina kommentarer. Bland annat har Malmö FF visat stöd genom en bild på Durmaz i MFF-tröjan med kommentaren ”Vi står bakom dig, Jimmy!".

På Twitter visar nu också IFK Göteborg sitt stöd till landslagsmittfältaren. Där har man lagt upp en bild på hela truppen samlad med texten #backaDurmaz och #ståuppförDurmaz.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1010914029617991683