Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Besviken Granqvist: "Vi gör en fantastisk match"

Sverige (herr)

Sverige var sekunder ifrån att ta en skrällpoäng mot Tyskland i VM - men långt in på stopptiden avgjorde den regerande världsmästaren.
- Jag tycker att vi gör en helt fantastisk match med tanke på motståndet, säger en besviken Andreas Granqvist efter matchen.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Granqvist i spelaren.

Sverige tog ledningen i den första halvleken mot Tyskland genom Ola Toivonen, men tyskarna lyckades kvittera tidigt i den andra halvleken genom Marco Reus. På stopptid avgjorde Tyskland sedan till 2-1 genom ett fint avslut av Toni Kroos.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Vi kämpar och sliter i 90 minuter. De får ett rött kort och vi försöker hålla ut, och sedan får de en frispark i slutet som de gör ett fantastiskt mål på. Jag tycker att vi gör en helt fantastisk match med tanke på motståndet. Vi skapar chanser för att göra ett mål till i första halvlek. De har några chanser också, men det kan man förvänta sig från ett världslag som Tyskland, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.

Annons

2-1-målet kom bara knappt 20 sekunder innan stopptiden skulle varit slut.

- Det är tråkigt. Men det är sådant som händer. Jag tycker att vi ska få bort bollen tidigare. Det är slut.

Är det här den tuffaste förlusten du kan minnas?
- Ja, utan tvekan. Vi har kämpat stenhårt i 90 minuter och har hållit Tyskland borta, och 1-1 hade gett ett guldläge för oss. Nu blir det väldigt tufft i sista matchen mot Mexiko, vi måste vinna, förmodligen med ett antal mål också. Det är jobbigt.

Efter slutsignalen blev det irriterat runt den svenska bänken när tyska ledare hånade Sverige efter förlusten.

- Man kan tycka att det är ganska dåligt beteende, med tanke på den nationen de är och att de är före detta världsmästare. Det är klart att det är tråkigt. Men vi får gratulera dem till vinsten och sedan får vi se vad som händer, säger Granqvist.

Annons
Publicerad 2018-06-23 kl 22:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto