Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbereder sig på tysk anstormning: ”Måste göra vår livs match och överleva första 15-20”

Sverige (herr)

SOTJI. Sverige tror på en tysk anstormning.
Då gäller det att överleva första 20 minuterna.
- Vi behöver göra vår livs match, säger Andreas Granqvist.

Foto: Bildbyrån.

Tyskland förlorade överraskande sin första VM-match med 0-1 mot Mexiko. Efter det har laget fått stenhård kritik runt om i världen, främst från tysk media, och nu är det vinna eller försvinna. Då förbereder sig Sverige på en anstormning direkt från start.

- Det gäller att vi står emot den här stormen som kommer att komma de första 15-20 minuterna och göra dem osäkra, säger Andreas Granqvist.

Kommer ni stå lägre?
- Det kommer vi nog att göra.

Vad krävs?
- Mot Tyskland behöver vi göra vår livs match, de är revanschsugna efter första matchen mot Mexiko. Det ska bli inspirerande och skoj. Vi kan gå in och njuta då vi inte har något att förlora. Pressen är på dem. Alla inser att Tyskland är favoriter i den här matchen och de måste vinna den och pressen är på dem.

Annons

- Jag ska njuta av den här tillfälligheten, det är inte ofta man får möta Tyskland i en andra gruppspelsmatch i ett VM inför många svenska fans. Det gäller att njuta och ta vara på den här möjligheten. Kommer vi upp i nivån vi höll mot Frankrike och Italien är jag övertygad att vi kan få med oss ett bra resultat.

Vad tror du det blir för matchbild?
- Jag förväntar mig att Tyskland har mycket boll och tar tag i taktpinnen, men vi måste komma upp i ett bra och kollektivt försvarsspel och sedan försöka ge dem ytorna på kanterna som vi gjort mot Holland, Frankrike och Italien och vara kompakta centralt i banan.

- De är otroligt skickliga där och det gäller att vi är stabila och inte släpper till chanser när det kommer inläggsspel. Vi måste våga ha ett eget spel när vi väl vinner bollen, att ha ett passningsspel och försöka skapa chanser. Det blir nyckeln. Vi kan inte tro att vi ska försvara i 90 minuter, då blir de för starka.

Annons

Eftersom den största pressen är på Tyskland så tror de svenska spelarna att om man överlever starten och håller tätt så kan motståndaren bli mer och mer frustrerad ju längre matchen går.

- Det är klart att så länge vi håller nollan och håller dem borta så kommer de bli mer och mer frustrerade, säger Granqvist.

Ludwig Augustinsson håller med Andreas Granqvist:

- Tyskarna brukar egentligen vara mentalt starka, har spelat många stora matcher och är vana. Men i just mästerskap brukar Tyskland alltid vinna första matchen så det kan bli så att om de inte får in ett tidigt mål så kan det bli stress. Jag tror att Tyskland kommer gå ut och tokköra och försöka ta tag i det direkt. Så det gäller att vi är med från start, säger Augustinsson.

Vad blir viktigt för er i det med att det blir mer press på Tyskland ju längre matchen går och om dom inte gjort mål?

Annons
- Ju längre matchen går desto mer kommer det att öppna upp sig och tyskarna kommer att behöva trycka fram fler spelare och då kan det dyka upp sådana möjligheter som Mexiko fick väldigt ofta. Det är klart att vi ska försöka utnyttja det för det fanns ytor att spela på och det är sådana ytor vi måste hitta ännu bättre än vad vi har gjort de senaste matcherna.

Albin Ekdal:

- Jag förväntar mig också att deras spelare är väldigt aggressiva från start. Tyskland har individuellt skickliga spelare på varje position, säger han.

Mötet mellan Sverige och Tyskland visas på TV4 och streamas på C More med avspark 20.00. Sändningen startar 19.00.

Publicerad 2018-06-23 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto