Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter nya sjukdomarna i svenska truppen: "Kan ha smittat varandra"

Serie A

SOTJI. Under tio dygn i Ryssland har Sverige haft fem spelare sjuka.
Nu väcks frågor om spelarna isolerats.
- Det kan vara så att de två första smittade de tre andra, säger Katarina Pettersson på vårdguiden.

Foto: Bildbyrån

Se förbundskapten Janne Anderssons presskonferens inför Tyskland-mötet i spelaren.

När landslaget gjorde sina två första träningar i Ryssland saknades Emil Krafth på grund av att han hade feber och kände sig hängig.

- Han håller sig lite i skymundan, men vi har inte låst in honom, sa läkaren Anders Valentin då.

När Krafth var tillbaka i träning tog det inte lång tid innan Victor Nilsson Lindelöf blev sjuk och missade matchen mot Sydkorea. Då fick Pontus Jansson starta och när han fick beskedet gick han in på sjuke Lindelöfs rum och tröstade honom.

Nu har Jansson tillsammans med Filip Helander och Marcus Rohdén blivit magsjuka och riskerar att missa matchen mot Tyskland.

Nu väcks frågor om spelarna har smittat varandra.

Annons

- Nu vet ju inte jag exakt hur deras sjukdomar har varit, men det kan ju vara så att de två som blev sjuka först har smittat de tre andra. Det låter ju inte så bra att han Jansson som nu blivit sjuk var inne på Lindelöfs rum när han var sjuk. Det smartaste vid magsjuka och andra sjukdomar som har kroppssmitta är att isoleras, säger Katarina Pettersson på vårdguiden.

- Magsjuka smittar lätt. Det är viktigt att isoleras och att tvätta händerna ordentligt med vatten och tvål. Det låter bra att de tre som är sjuka har stannat kvar och inte flög med till Sotji. Man ska stanna hemma minst ett dygn efter man har kräkts eller varit dålig.

Efter matchen mot Sydkorea följde spelarnas familjer med till hotellet i Gelendzjik, och där fanns en del småbarn. Något som kan öka risken att bli sjuk.

- Men det är ändå inte säkert att det gjorde något. Det är jag inte så säker på. Då låter det troligare att spelarna har smittat varandra, säger Katarina Pettetsson.

Annons
Publicerad 2018-06-22 kl 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto