Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbar allsvenskan för klubb i Danmark

Trelleborgs FF var på jakt efter Markus Halsti.

Nu har den förre MFF-mittfältaren skrivit på för Esbjerg.

– Han har under sin långa karriär samlat på sig stor rutin som han tar med till Esbjerg, säger tränaren John Lammers till klubbens hemsida.

Markus Halsti.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Halsti.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Kontraktet med danska Midtjylland löpte ut efter vårsäsongen och Markus Halsti har varit på jakt efter ny klubb sen dess.

Trelleborgs FF:s sportchef Mattias Kronwall har tidigare berättat om sitt intresse för Halsti och sagt att mittfältarens namn varit uppe för diskussion.

– Men vi har inte tagit något beslut för hur vi ska agera i kommande transferfönster eller om vi ska agera, sa Kronwall förra veckan.

Om TFF beslutar sig för att ta in någon ny mittfältare i sommar får de däremot leta på anat håll.

Halsti blir kvar i Danmark där han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2019.

– Markus är en mycket erfaren och mångsidig spelare som kommer tillföra mycket till vårt lag. Han kan spela på många olika positioner både på mittfältet och i försvaret, säger Esbjergs tränare John Lammers.

Vann tre guld med MFF

Den finländska landslagsmannen Halsti har spelat större delen av sin karriär i Sverige. Han kom till Gais 2008 men såldes vidare till Malmö FF efter bara tre månader.

Där vann han tre SM-guld och var med och tog laget till Champions League innan han i januari 2015 skrev på för DC United och flyttade till USA.