Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

60 procent av VM-målen har varit fasta situationer: "Blir otroligt viktigt mot Tyskland"

Sverige (herr)

GELENDZJIK. Fasta situationer kan bli avgörande mot Tyskland.
Hittills i VM har 60 procent av målen gjorts efter straff, frispark, hörna eller inkast.
- Det blir otroligt viktigt, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sverige-Sydkorea i spelare. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Efter onsdagens matcher hade det gjorts 45 mål i VM, 27 stycken efter fasta situationer (tio frisparkar, åtta straffar, åtta hörnor, ett inkast), vilket betyder 60 procent av alla mål. I VM 2014 kom 28 procent av målen efter fasta situationer (48 av 171 mål). Nu menar Sverige att det kan fälla avgörande mot Tyskland.

- Det är otroligt viktig. Det känns som att det har varit lite tillknäppt i vissa matcher och då är det en fast som avgör. Jag tycker att man ska lägga lite extra tid och vara extra noggrann. Mot Sydkorea visade vi att vi är farliga på fasta. På defensiva fasta måste vi också vara väldigt bra mot Tyskland, vi får inte slappna av en sekund, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

Annons

- Vi gick igenom en hel del fasta inför Sydkorea och vi har inte använt allt. Men det finns absolut grejer som vi kan överraska Tyskland med. Fasta är ju viktigt för oss och jag tror att många av de chanserna som vi skapade mot Sydkorea var på fasta så det blir självklart viktigt mot ett sådant här lag som Tyskland.

Har du någon uppfattning av hur Tyskland är på fasta?
- Tyskland har ju deras mittbackar som är bra på huvudet. Jag kommer ihåg min första match mot Bayern München, då fick jag markera Mats Hummels på fasta och det var ganska jobbigt. Han hade bra tryck i sig.

- Så Tyskland har några som är bra på fasta och det måste vi ta med oss. Vi har varit starka på defensiva fasta men vi får absolut inte slappna av där. Försvarsspelet sitter hela tiden och vi måste fortsätta att gnugga vidare.

Annons
Publicerad 2018-06-21 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto