Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Nobbade Bröndbys miljoner – för MFF

Malmö slog Molde och Anders Christiansen var tillbaka som mittfältsmotor.

Kvällsposten kan nu avslöja att "AC" avböjde betydligt större pengar i danska Bröndby för att få återvända till Malmö.

– Det fanns intresse från Danmark, men för mig var det bara Malmö som gällde, säger Christiansen.

Anders Christiansen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT
Anders Christiansen.
Foto: TOMAS LEPRINCE

I september i fjol skrev Anders Christiansen på ett femårskontrakt med Malmö FF.

Fem månader senare såldes han till Gent. Christiansen kom mitt i den belgiska säsongen, drabbades av en del skador och fick sparsamt med speltid.

Trots det var den centrala mittfältaren het på transfermarknaden och precis som första gången "AC" flyttade till Malmö ville den danska storklubben Bröndby ha honom.

Den här gången ska den danska ligatvåans erbjudande ha varit långt bättre än vad Malmö kunde erbjuda, ändå valde Christiansen att flytta tillbaka till MFF.

Mittfältaren går inte in på vilka klubbar som var intresserade av hans tjänster men bekräftar intresset från hemlandet.

Senaste matchen i april

När Anders Christiansen på tisdagens startade MFF:s träningsmatch mot Molde – seger 2–0 efter mål av Alexander Jeremejeff och lånet från just Molde, Isak Ssewankambo – spelade han 67 minuter.

– Jag tror senast jag spelade match var i april så det är ett tag sedan, säger Christiansen som under slutet av vårsäsongen drogs med en revbensskada.

Christiansen stod för en lovande insats först som renodlad innermittfältaren och efter paus i en offensivare roll, säger Christiansen.

– Det blir 4–3–3 i andra halvlek. Det var intressant att få prova en annan roll.

Väntar barn

Anledningarna till att Christiansen föredrog att återvända till Malmö framför större pengar i hemlandet är flera.

– Jag känner till klubben, tycker det är roligt att spela fotboll här i Sverige och i läget jag var i handlade det bara om att få spela fotboll igen och inte att ta en ny chansning utan gå tillbaka till det jag känner till och trivs med och gå vidare där ifrån.

– Samtidigt väntar jag och min fru barn, det är satt till 24:e augusti, och det spelar också in att komma till ett ställe där man vet sin plats och position, säger Anders Christiansen.