Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Djurgården ställs mot ukrainskt lag i EL-kvalet

Djurgården får lurigt motstånd i Europa League-kvalet.

Under onsdagen lottades cupvinnarna mot ukrainska FK Mariupol i den andra kvalomgången.

Preliminära speldatum för kvalomgång två är torsdagen den 26 juli och 2 augusti.

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

När Malmö FF spelar Champions League-kval i sommar så går tre svensklag in i kvalet till Europa League.

Under onsdagen lottas motstånden för Djurgården, AIK och Häcken. De två sistnämnda går in i första kvalomgången medan Djurgården går in i andra kvalomgången i egenskap av vinnare i svenska cupen.

Där står det klart att AIK ställs mot irländska ligatrean Shamrock Rovers. Om de vinner det mötet väntar vinnaren mellan danska FC Nordsjälland och nordirländska Cliftonville i andra kvalomgången.

Djurgården möter ukrainskt lag

Samtidigt så drog Häcken mot lettiska FK Liepaja. Om Häcken vinner den matchen så väntar Emil Forsbergs Leipzig i andra kvalomgången. 

Preliminära speldatum för första kvalomgången är 12 och 19 juli. Både Häcken och AIK börjar på bortaplan och spelar returen på hemmaplan.

Djurgården får ukrainskt motstånd i Europa League-kvalet.

Under onsdagen lottades cupvinnarna mot FK Mariupol i den andra kvalomgången. Laget slutade femma i den ukrainska ligan och nöp den sista Europaplatsen. Djurgården börjar på hemmaplan.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.