Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF

Upplagt för dragkamp om Malmö FF-spelaren

Isak Ssewankambo är utlånad från Molde till Malmö FF.

När lagen möttes i en träningsmatch på onsdagsförmiddagen satte han 2-0-målet – men framtiden är fortfarande oviss.

– Det var perfekt när båda tränarna var här så jag kan imponera på båda, säger Ssewankambo.

Isak Ssewankambo
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-tränaren Uwe Rösler.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Ole Gunnar Solskjaer.
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Uwe Rösler har gjort sin första match som MFF-tränare. Det blev seger med 2-0 mot Molde – och Isak Ssewankambo satte det avgörande målet efter fint samarbete med Laorent Shabani.

Högerbacken har lånats ut från Molde till Malmö FF med ett avtal som sträcker sig fram till den 20 juli. Det är fortfarande oklart om han därefter blir kvar i MFF, flyttar tillbaka till Norge eller drar vidare.

– Just nu är jag i Malmö och försöker göra det bästa. Vi har fått en ny tränare, så förutsättningarna har förändrats och jag vill imponera på honom och visa mina framfötter. Sedan får vi se. Jag snackade med Ole (Gunnar Solskjaer, Moldes tränare) efter matchen och vi kommer att hålla kontakten till mitt låneavtal går ut, säger Ssewankambo.

Han inledde på bänken men byttes in direkt i den andra halvleken, tog Eric Larssons plats som högerback och skickade upp Larsson som högermittfältare.

– Vi har bra konkurrens på den positionen (högerback) och Andreas (Vindheim) är på väg tillbaka. Det var därför jag ville se Eric högre upp i planen och jag tycker att han gjorde det fantastiskt. Kombination med de två på den sidan var väldigt bra både offensivt och defensivt, säger Uwe Rösler som öser beröm över Ssewankambo.

– Jag tycker att han var väldigt bra.

Hyllas av Rösler

I nuläget har Röseler inte pratat med sportchefen Daniel Andersson om att försöka förlänga avtalet med Ssewankambo.

– Det är något vi får diskutera internt, men han spelade väldigt bra i dag, säger Rösler.

När låneavtalet med MFF löper ut har Ssewankambo sex månader kvar på sitt kontrakt med Molde.

Klubbens manager Ole Gunnar Solskjaer håller alla dörrar öppna.

– Det beror på vad Malmö och Isak önskar. Killen behöver spela fotboll och om Malmö är intresserade av att fortsätta så är vi också intresserade av det för Isaks skull. Men om Isak vill komma hem till oss så tar vi emot honom. Han kommer bli en fantastiskt duktig spelare men han behöver få speltid. I Molde har han varit skadad ofta, säger Solskjaer.

Har utgående kontrakt

Om MFF vill ha kvar Ssewankambo får de räkna med att köpa loss honom från Molde.

– Han har bara kontrakt i sex månader till. Vi får antingen sälja honom eller erbjuda honom ett nytt kontrakt, säger Solskjaer.

Vill ni behålla honom?

– Isak är en väldigt bra fotbollsspelare. Han är en vinnartyp så ja, jag hade gärna sett honom i Moldes tröja om han är sugen på det.