Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rösler vann första matchen som Malmö FF-tränare – Jeremejeff och Ssewankambo målskyttar

Allsvenskan

MALMÖ. Det var ingen stor fotbollsmatch, men Uwe Rösler hade redan satt viss prägel med högintensivt spel när Malmö FF vann mot Molde (2-0).

Uwe Röslers första match som MFF-tränare och Anders Christiansens comeback var i dag mot Molde, i en match där Rösler körde med unge Felix Konstandeliasz från start. Konstandeliasz var en av få positiva delar i en målchansfattig första halvlek, en halvlek präglad av många inlägg och direkta passningar.

I andra halvlek gjorde MFF sju spelarbyten och en formationsförändring, från 4-4-2 till 4-1-4-1, där Eric Larsson testades som ytteranfallare. De enda tillgängliga spelarna som inte fick spela minst 45 minuter var Fredrik Andersson (30 minuter), Bonke Innocent (drygt 20), Shabani (drygt 20), och Pavle Vagic (drygt 10).

Annons

Tidigt i andra halvlek kom matchens första mål, ett välkontrollerat avslut av Alexander Jeremejeff bakom Moldes svenske målvakt Andreas Linde. Detta inför knappt 800 åskådare. Med drygt tio minuter kvar gjorde Isak Ssewankambo mål mot Molde, klubben som han är utlånad från. Matchen avslutades av på ett stabilt sätt, och MFF hade mer kontroll över andra halvlek.

MFF har en kvar innan allsvenskan startar igen, en träningsmatch mot Midtjylland den 29:e juni. Andreas Vindheim (vilade) och Mattias Svanberg (ljumskkänning) kan då vara tillbaka.

Första halvlek: Dahlin – E.Larsson, Brorsson, Bengtsson, Binaku – Konstandeliasz, Lewicki, Christiansen, Rieks – Rosenberg, Jeremejeff

Andra halvlek: Dahlin (61') – Ssewankambo, Nielsen, H.Andersson, Safari – E.Larsson (78'), Christiansen (67'), Bachirou, Adrian, Jeremejeff (67') – Strandberg