Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så var landslagsstjärnornas dag med fruarna - hoppas det ska hjälpa nå max mot Tyskland

Sverige (herr)

GELENDZJIK. Landslaget gör allt för att kunna nå max mot Tyskland.
Under tisdagen var spelarna tillsammans med sina respektive och familjer - något man hoppas ska ge bra effekt.
- Positiva saker ger positiv energi, säger Lasse Richt.

Foto: Bildbyrån/Instagram

Se tisdagens Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovan.

Direkt efter 1-0-segern mot Sydkorea anslöt flera av spelarnas respektive, och en del hade med sina barn, och flög med ner till Gelendzjik. Där har de njutit och tagit till vara på tiden. Några tillbringade tisdagen vid hotellets pool, en del var vid Svarta havet, några var ute med en segelbåt och andra tog en promenad vid strandpromenaden. Landslaget hoppas att det här ska hjälpa spelarna att nå max mot Tyskland.

- Det är alltid ett bra drag att göra så här. Vi har gjort så här så länge jag har varit med, år 2000 var första gången. Sedan gjorde vi inte det i Japan och då sa jag efteråt att aldrig mer att vi inte ska göra det. För respektive kommer ju ändå och ringer till sina män och då blir det till slut så att det hamnar på mig och då ska jag försöka att organisera någonting ändå. Då sa vi att vi alltid ska ha en familjeresa, säger landslagets chef Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Annons

Vad är det som är så bra med det?
- Man är borta mycket. De vill se matcher och då finns det också en chans att träffas under en kortare period. Det tror vi är bra. Jag tror att det blir bra för hela känslan. Det är bara att se nu efter matchen och hela vägen att det har varit lyckat. Spelarna tycker om det här.

- Jag är övertygad om att när det är planerat och vi är överens om det, vi pratar ju med spelarna hur alla vill ha det, så är det här bra, och jag tror att positiva saker ger positiv energi.

Många av spelarna och deras respektive la ut bilder på sociala medier och det såg ut som att alla hade en väldigt bra tisdag.

- Deras respektive mötte upp på flyget efter matchen. Alla satt redan i flyget när vi kom. Sedan flög vi tillsammans och så hade vi middag på hotellet när vi kom fram på kvällen. Vi hade en gemensam middag, men det var ju sent vid elva-tolv så en del har ju små barn som skulle läggas, så det var ju inget tvång att alla skulle vara med.

Annons

- Nu på tisdagen får alla ta hand om sig själva och det är fritt. Vissa kanske vill bada, några göra något annat. Vi har gemensamma måltider, frukost, lunch och middag. Sedan gör alla vad man vill.

Vid lunch på onsdagen åker spelarnas respektive och barn vidare, en del för att se nästa match som är i Sotji och andra flyger till andra ställen.

Publicerad 2018-06-20 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto