Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige sätter press på Tyskland: "Är i en svacka, vi kan absolut vinna"

Sverige (herr)

NIZJNIJ NOVGOROD. Seger mot Sydkorea.
Då sätter Sverige press på Tyskland.
- Tyskland är inne i en liten svacka. Vi kan absolut vinna, säger Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från VM-premiären i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Inför VM var Tyskland storfavoriter i gruppen, men förlorade ändå den första matchen med 0-1 mot Mexiko. Efter Sveriges 1-0-seger mot Sydkorea var det glada miner bland spelarna och när den kommande matchen kom på tal tog alla chansen att sätta press på Tyskland.

- Tyskland bjöd på förvånande mycket ytor mot Mexiko. Det var nästan bara mittbackarna som var kvar när man tappade bollen. Tyskland är inne i en liten svacka och har all press på sig nu mot oss. Vi ser fram emot matchen, säger Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

Kan ni slå Tyskland?
- Absolut. Det är klart att vi har chans att vinna mot Tyskland. Vi måste ligga på topp så som vi gjorde i dag, att vi lägger ner det defensiva jobbet som vi gör för varandra. Det är det viktigaste. Sedan kommer det offensiva automatiskt.

Annons

Hur mycket press är det på Tyskland?
- All press är väl på Tyskland, från deras sida och det är väl skönt.

Marcus Berg håller med Emil Forsberg och tror att Sverige har chans att besegra Tyskland:

- Absolut. Sedan ska vi ha respekt för Tyskland, men inget överdrivet. Vi kommer att göra vårt jobb. Vi vet vad som krävs. Så om Tyskland har en fantastisk dag så ska vi ändå göra det tufft för dem, säger Berg.

Har Tyskland haft lite problem det senaste?
- Ja, Tyskland har haft problem på slutet och det var väl kanske ingen som förväntade sig att man skulle förlora första matchen. Gör vi en bra match där så har vi alla chanser att ta oss vidare.

Pontus Jansson kastades in i hetluften när Victor Nilsson Lindelöf blev sjuk. Han stod för en bra insats och efter 1-0-segern var han också inne på att Tyskland kommer att ha press på sig i nästa match.

Annons

- En oerhörd press såklart. Det hade varit press även om det hade blivit seger mot Mexiko, men nu blir det ännu mer press. Vi har allt att vinna. Vi vet att vi är bra och är trygga i det vi gör. Tyskland hade ju jäkla ytor defensivt som Mexiko kunde kontra på. Jag hoppas att vi kan göra något liknande.

Kan ni besegra Tyskland?
- Ja absolut. Utan tvekan.

Sverige-Tyskland spelas på lördag. Sändningsstart klockan 19.00 och matchen kan ses i TV4 eller streamas på cmore.se.

Publicerad 2018-06-19 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto