Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Granqvist straffhjälte - men distraherad: "Blev psykad"

Sverige (herr)

Andreas Granqvist sänkte Sydkorea i VM-premiären. 
Trots psykning, så var han kylig från straffpunkten.
- Skönt att få se den gå i mål, säger han till TV4. 

Foto: Bildbyrån.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist klev fram för Blågult i andra halvlek och avgjorde premiären mot Sydkorea till 1-0 på straff i premiären i Nizjnij Novgorod, Ryssland. Det var däremot först efter VAR-bedömning av domaren och efter viss psykning av den sydkoreanske målvakten Hyeon-woo Jo, som Granqvist rullade in bollen i mål. 

- Det var lite speciellt. Ofta vet man, när domaren väl blåser av, så har de tagit beslut om att det ska vara straff. Jag var ganska säker på att det skulle bli straff, så jag försökte bara fokusera. Jag visste att de (Sydkorea) skulle försöka ta lång tid på sig och målvakten försökte psyka, men jag var ganska bestämd var jag skulle sätta den, samtidigt som han gick ganska tidigt, så det var skönt att få se den gå in i mål, säger Granqvist. 

Annons

- Jag ville bara sätta den hårt längs marken, så det var väldigt skönt, fortsätter han. 

Granqvist anser att det var lagkänslan och att spelarna stod upp för varandra, som var nyckeln till Sveriges första premiärseger sedan 1958 i hemma-VM. 

- Det var ett krig där ute i dag. Jag tycker att Sydkorea var lite bättre än oss första tio minuterna och hade mer boll än oss, men därefter kom vi in i matchen och vågade spela. Vi skapade tre, fyra jättelägen i första halvlek, där vi borde ha gjort mål. Vi snackade igenom det i halvlek, och gick sedan ut och körde andra halvlek, fick en staff som vi satte dit och sedan var det krig hela vägen in i mål. Vi har stått för det hela kvalet och i playoffen, att vi kämpar och krigar där ute för varandra. Då kan vi få resultaten med oss. 

Sverige-Tyskland spelas på lördag. Sändningsstart klockan 19.00 och matchen kan ses i TV4 eller streamas på cmore.se.

Annons
Publicerad 2018-06-18 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto