Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Djurgårdens jättekap: Värvar Erik Johansson

Djurgården värvar Erik Johansson från FC Köpenhamn. 

Enligt SportExpressens uppgifter är mittbacken och klubben överens om ett kontrakt på 4,5 år - och mittbacken väntas göra läkarundersökningen i Stockholm den kommande veckan. 

Går allt som planerat presenteras han officiellt innan midsommarhelgen. 

Erik Johansson lämnar FC Köpenhamn.
Foto: BILDBYRÅN
Mittbacken är klar för Djurgårdens IF.
Foto: NILS PETTER NILSSON

När danska ligan avslutades för säsongen kunde danska Berlingske Tidende berätta att Erik Johansson ville lämna FC Köpenhamn - trots att han så sent som i mars 2017 förlängde sitt kontrakt med den danska klubben till sommaren 2021. 

Kontraktet han skrev på då gjorde svensken till en av Norden bästa betalde spelare med en årslön på omkring åtta miljoner kronor per år. 

Överens med Djurgården 

Kort därefter kunde SportExpressen avslöja att AIK hade hört för angående en värvning av den förre landslagsmannen och att Djurgården även de hade tagit en första kontakt. 

Johansson vill flytta till Sverige av privata skäl då han är tillsammans med Kanal 5-profilen Carina Berg och att 29-åringen vill bosätta sig i Stockholm. 

När sedan AIK valde att värva Sebastian Larsson var en värvning av Johansson inte aktuell på grund av ekonomiska skäl. 

Väntas bli presenterad i veckan 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu Erik Johansson och Djurgården överens om ett kontrakt på 4,5 år och Djurgården och FCK är också överens om ramarna för en övergång. 

De sista detaljerna väntas falla på plats i dagarna och Johansson väntas göra läkarundersökningen i Stockholm under veckan och planen för Dif är att mittbacken ska presenteras redan före midsommarhelgen. 

A-landskamper på meritlistan

Det kan dock bli så att han presenteras efteråt, men troligast är att övergången blir officiell redan kommande veckan. 

Erik Johansson har spelat Champions League för såväl Malmö FF som FC Köpenhamn och har 12 A-landskamper på meritlistan. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.