Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Här erkänner Sydkorea: "Vi försökte lura Sverige"

Sverige (herr)

NIZJNIJ NOVGOROD. Sydkorea har gjort allt för att lura Sverige.
Nu erkänner deras förbundskapten varför spelarna har mixtrat med tröjnumren.
- Vi ville förvirra det svenska laget, säger Shin Tae-Yong.

Foto: Bildbyrån.

Inför måndagens match har Sveriges spion Lasse Jacobsson sagt att scouta Sydkorea har varit det svåraste han har gjort. Förbundskapten Shin Tae-yong har nämligen mörkat in i det sista. I varje match fram till matchen mot Sverige har laget ändrat spelsystem och gått runt på spelare. 

- Det förvånar att Sydkorea har testat och experimenterat hela tiden och så tätt inpå VM. Men jag vet inte om deras spelare blir besvärade av det, säger Jacobsson till Fotbollskanalen.

På söndagens presskonferens erkände förbundskapten Shin Tae-yong att han har försökt att lura Sverige genom att ha mixtrat med spelarna tröjnummer.

Annons

I träningsmatcherna innan VM har bland annat lagkapten Ki Sung-Yeung spelat med fyra olika nummer och så har det även sett ut bland de flesta av deras spelare.

- Vi ville förvirra det svenska laget. Det var skälet, säger han.

- Vi ändrade om bland numren för att vi inte ville visa upp allt för våra motståndare. Sverige kände säkert igen några av våra spelare, men inte alla och därför valde vi att göra så här. Det är ju svårt för folk från Europa att skilja på våra asiatiska spelare.

Vilket lag har lyckats bäst med att förvirra?
- Sverige kan inte dölja något. Vi vet hur Sverige spelar, så som man alltid har gjort. Vi vet också vilka spelare som spelar. Men Sverige vet inte hur vi kommer att spela.

Det svåra jobbet gjorde att Lasse Jacobsson försökte kolla på en av Sydkoreas stängde träningar, något Shin Tae-yong har full koll på. Men det är inget han lägger så mycket energi på utan snarare har förståelse för.

Annons

- Jag tror att alla tränare tycker att det känns som att motståndaren spionerar på en. Alla lagen analyserar och gör allt vi kan för att vinna. Så det är bara logiskt att vi försöker få veta så mycket som möjligt, säger Shin Tae-Yong.

- Men det stämmer att jag fick höra talas om en svensk spion.

Publicerad 2018-06-17 kl 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto