Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Granqvist om måltorkan: "Hoppas att vi har sparat målen"

Sverige (herr)

Sju mållösa halvlekar i rad - inför morgondagens premiärmatch mot Sydkorea har det gått 337 minuter sedan Sverige senast gjorde mål.
- Vi har bra anfallare i truppen, säger Andreas Granqvist på dagens presskonferens.

Foto: TV4/CMore

Sverige har stora problem med sitt målskytte. Senast landslaget gjorde mål var i förlustmatchen mot Chile i mars tidigare i vår. Mot Rumänien blev det förlust (0-1); sedan följde chansfattiga matcher mot såväl Danmark (0-0) som Peru (0-0).

Men det är inget som oroar förbundskapten Janne Andersson.

- Vi får se och förhoppningsvis lossnar det i morgon. Vi har många olika sätt att göra mål på. Och under de senaste dagarna har vi arbetat på anfallsspelet och på vårt spelmönster anfallsmässigt. Sen hänger det även på motståndet och vad de tillåter, säger han på dagens presskonferens, och tillägger:

- Jag tycker att vi har ett varierat anfallsspel, och även om det inte har varit lika mycket senaste matcherna mot väldigt bra motstånd. Vi kan göra mål på distansskott, inlägg, instick och fasta situationer, som jag tycker vi är väldigt bra på.

Annons

Lagkapten Andreas Granqvist håller med om vad Janne Andersson tidigare sagt.

- Visserligen har vi inte gjort så många mål framåt, men samtidigt har vi inte släppt till många chanser. Jag vet att vi har bra anfallare - och förhoppningvis har vi sparat målen till i morgon, säger Granqvist.

Publicerad 2018-06-17 kl 13:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto