Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Andersson inne i mästerskapsbubblan: "Det är förödande"

Sverige (herr)

Äta, sova, träna - äta, sova träna.
Janne Andersson befinner sig i ”mästerskapsbubblan”.
- Det är förödande, säger han på en presskonferens.

Foto: Bildbyrån.

Under måndagen kliver Sverige in i VM-turneringen då man ställs mot Sydkorea i den första av tre gruppspelsmatcher. På söndagen höll förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist en presskonferens där duon fick svara på frågor om hur man ska få hål på det sydkoreanska försvaret.

Janne Andersson, som tog över efter Erik Hamrén efter EM 2016 fick också berätta hur han själv upplever ”mästerskapsbubblan”.

Enligt Andersson bjuds det inte på en särskilt dynamisk vardag.

 - Man är på hotellet, sedan är man på träningsanläggningen, sedan är man tillbaka på hotellet. Man äter, vilar lite, jobbar och så äter man igen. Sedan jobbar man och så äter man igen. Fullständigt förödande, säger Andersson.

Annons

Han förklarar samtidigt att han är nöjd med strukturen landslaget hade inför avresan till Ryssland, då man laddade i både Stockholm och Båstad.

- Det har gått väldigt snabbt, den här perioden, man tyckte innan att man hade väldigt gott om tid fram till första matchen men det har faktiskt gått väldigt snabbt, de här 25 dagarna. Mycket beror nog på sättet vi valde att göra för-lägret på med tre brejk i som gjorde att man kom ifrån och kom in igen med ny energi. Därför har man inte varit så totalt inne bubblan som man varit annars.

Inför mästerskapet har Sverige spelat två raka 0-0-matcher, mot Danmark och mot Peru.

Nu väntar alltså Sydkorea.

Publicerad 2018-06-17 kl 13:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto