LHC:s årsbokslut är klart
Publicerad: 2018-06-15
Pressmeddelande
Linköping Hockey Clubs årsbokslut för säsongen 2017/18 är klart. Hockeykoncernen, med ideell förening som moderbolag, omsatte 143 MSEK och visar ett samlat negativt resultat om 179 000 kronor före skatt. Efter en översyn av materiella anläggningstillgångar har vi kunnat inventera övervärden i vissa av våra tillgångar vilket bidragit till det egna kapitalet som därefter uppgår till 4,3 MSEK. Detta innebär att kravet för elitlicens uppfylls.

Den totala omsättningen sjönk jämfört med fjolåret med sju miljoner kronor, vilket främst förklaras av 5,5 MSEK i lägre ersättningar för spelare som övergått till NHL-klubbar samt i övrigt lägre total försäljning i koncernen.

I LHC-koncernen ingår förutom den ideella föreningen och idrottsaktiebolaget för elithockeyn även dotterbolag i form av LHC Event, driftsbolaget Ispalatset, Linköping Health Care och LHC Ord & Bild. Där visar framför allt Linköping Health Care en positiv utveckling både omsättnings- och resultatmässigt.

  • Vi ligger och balanserar på det egna kapitalet i koncernen men har hela tiden god likviditet. Det är mycket viktigt att vi lyckas öka våra intäkter framöver för att kunna fortsätta vara framgångsrika inom såväl talangutveckling som seniorsatsningarna i SHL och SDHL, säger klubbdirektören Anders Mäki och fortsätter:

    -Det är en viktig uppgift för oss alla att nu sätta vår femårsplan, vara offensiva och göra rätt satsningar för att bli Sveriges bästa hockeyklubb.

    Klubben kommer därför att utveckla sina insatser på intäktssidan genom anställningen av en ny marknadschef med ansvar för såväl privat-, företagsmarknad, event och kommunikation.

    Man tar också ett nytt grepp med nya satsningar på att utveckla matcharrangemanget i syfte att göra varje match till en fest som lockar ny publik samtidigt som fokus är på spelet.

    -Vi har varit den enda klubben i SHL som inte haft en dedikerad marknadschef de senaste åren, som spänner över hela intäktsområdet och kan stötta Fredrik Johnsons gäng med alla övriga delar inom marknadsområdet. Därtill måste vi utveckla matcheventet för att såväl fortsätta locka de trogna supportrarna som en helt ny publik att trivas på LHC-matcherna i Saab Arena.

    Sportsligt var säsongen ömsom vin och ömsom vatten. Såväl Damlaget som U16 bärgade SM-medaljer, flera spelare debuterade och slog sig in i representationslagen, fyra representerade LHC i de olympiska spelen och två unga talanger och två tränare bärgade VM-silver för U18 (både flick och pojk). Herrlaget nådde som bekant kvartsfinal.
Kommunikation Gustaf Pettersson
Huvudpartners