Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige

Talangens vändning – skriver NHL-kontrakt

Lucas Elvenes och Las Vegas var överens om att han skulle stanna i Rögle.

Nu har talangen skrivit ett NHL-kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Jag är jätteglad. När jag hörde att de var intresserade att skriva kontrakt med mig så blev jag överlycklig. Mitt mål har alltid varit NHL, säger Lucas Elvenes till Rögles hemsida. 

Lucas Elvenes uppges vara nära Las Vegas
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Las Vegas Golden Knights förlorade mot Washington i Stanley Cup-finalen.
Foto: CHRIS WILLIAMS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Lucas Elvenes, 19, slog igenom i dubbel bemärkelse förra säsongen. Först gjorde han succé i Oskarshamn där han var på lån. I Rögle fortsatte han på samma väg. 

Nu har han skrivit ett NHL-kontrakt med Las Vegas.  

– Det gick bra under förra säsongen. Jag fick god hjälp och förtroende av både Oskarshamn och sen Rögle. Och Las Vegas representanter har sagt till mig att jag förtjänar den här chansen, säger Lucas. 

Två miljoner

Det nyskrivna kontraktet innebär också kassaklirr för Rögle. De klubbar som Elvenes varit kontrakterad av de senaste fyra åren delar i så fall på två miljoner kronor. Eftersom Lucas Elvenes bara haft kontrakt med Rögle tar SHL-klubben hem hela summan. 

 – Jag är jätteglad. När jag hörde att de var intresserade att skriva kontrakt med mig så blev jag överlycklig. Mitt mål har alltid varit NHL, säger Lucas Elvenes.

Uppgifterna är något oväntade. För bara några veckor sedan konstaterade Elvenes i en intervju med Helsingborgs Dagblad att han gärna stannar kvar i Sverige.

Las Vegas kontaktade Lucas Elvenes för bara en vecka sedan.

– De undrade om jag var intresserad att skriva kontrakt och det var jag så klart. Sen har min agent skött det mesta, det har gått snabbt och nu har jag ett NHL-avtal. Det känns lite overkligt, säger Lucas.

Kontraktet med Las Vegas sträcker sig över tre år. Om han spelar i Rögle eller med Las Vegas nästa säsong är inte känt ännu.

Elvenes lär få en inbjudan till Las Vegas rookiecamp i augusti.

– Det beror ju helt på hur det går för mig och vad Las Vegas känner. Jag är än så länge inställd på SHL-spel med Rögle i vinter men vi får se, säger Lucas.